Viitorul Constanta

Oficial: Viitorul a fuzionat cu Farul. Gheorghe Hagi va fi antrenorul echipei. Planuri pentru un nou stadion in Constanta

Sursă foto: https://www.facebook.com/viitorulfc/

Cluburile Viitorul Constanta si Farul Constanta au anuntat fuziunea intr-o conferinta de presa organizata luni in prezenta lui Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu si Ciprian Marica, printre altii.

Cele doua formatii vor fuziona sub numele si brandul echipei din Liga 2, Farul Constanta, insa meciurile vor avea loc pe arena din Ovidiu pe care a jucat pana acum Viitorul.

Antrenorul formatiei Farul Constanta din Liga 1 va fi Gheorghe Hagi. Fostul mare international revine astfel pe banca tehnica, dupa ce in ultimul an s-a dat la o parte de la Viitorul, lasand echipa pe mana lui Ruben de la Barrera, Mircea Rednic si Catalin Anghel.

“La multumesc tuturor care au contribuit la acest proiect, sa ramana o singura echipa, un singur brand. Am crescut la Farul, Farul m-a format. Pana acum era mai simplu, acum reprezentam un judet. Suntem obligati sa facem un singur fotbal, cel mai bun.

“Trebuie sa facem o echipa mare, care intai sa atace si pe urma sa se apere. Nu va fi usor, dar impreuna putem deveni cei mai buni. Ma oblig sa duc standardul de performanta la nivelul cel mai inalt. Cred in spiritul de echipa, cu voi alaturi ajungem cei mai buni.

“Greul incepe de maine. Trebuie sa ne facem o buna organizare in club. Trebuie sa producem un buget foarte bun. Vom lucra de maine la buget. Sa avem un buget bun, sa aducem jucatori buni.

“Constanta are nevoie de un stadion. Un stadion nou aduce suporteri, entertainment. Ideea e sa construim impreuna o echipa frumoasa. Toti putem obtine performante mari daca suntem impreuna.

“Farul are cea mai buna baza sportiva, cea mai buna academie, Farul are o istorie de o suta de ani. Palmaresul Farului si al Viitorului raman impreuna”, a declarat Gheorghe Hagi.

Despre fuziune a vorbit si Gheorghe Popescu, presedinte la Viitorul si pe mai departe la noua echipa Farul Constanta rezultata in urma fuziunii.

“In Liga I va fi Farul. Toate se vor numi Farul. Academia Gheorghe Hagi se va ocupa de copiii intre 8 si 13 ani. Prezenta autoritatilor locale alaturi de noi, a suporterilor si a gloriilor ne fac sa trecem la alt nivel. E o presiune mare pe noi toti cu revenirea lui Hagi pe banca”, a spus Popescu.

La randul sau, Ciprian Marica a declarat: “E o zi istorica. Nu visam sa devin partener cu Hagi si sa-l am presedinte pe Popescu. Am fost onorat sa duc Farul pe acest drum”.

Marica, presedinte pana acum la Farul in Liga 2, va fi actionar la noua echipa Farul rezultata dupa fuziunea cu Viitorul.

Vicepresedinte va fi Tiberiu Curt.

Vergil Chitac, primarul Constantei, a anuntat construirea unui stadion nou cu o capacitate de 18.000 de locuri.

“Reconstruim stadionul. Suntem la studiul de fezabilitate. Mergem la CNI pentru proiect si apoi urmeaza licitatia.

“Stadionul nou va fi construit in zona in care e vechiul stadion, iar acesta din urma se va demola”, a spus Chitac.



Oficial: Viitorul a fuzionat cu Farul. Gheorghe Hagi va fi antrenorul echipei. Planuri pentru un nou stadion in Constanta