Liga 1

Victorie pentru U Cluj la revenirea lui Ioan Ovidiu Sabau in fotbalul romanesc

Sursă foto: https://www.facebook.com/FCUCluj

Echipa Universitatea Cluj a obtinut cele trei puncte in disputa cu FC Voluntari, scor 2-1 (1-0), vineri, in prima partida a etapei a 22-a in Liga 1. Meciul a fost live text aici.

In pofida terenului greu meciul a inceput cu un ritm neasteptat de bun, Matricardi de la oaspeti primind cartonasul galben dupa numai 41 de secunde de la startul partidei.

Prima sansa de gol a aparut in minutul 5 la sutul lui Ianis Stoica. Mingea a trecut putin pe langa poarta oaspetilor.

In minutul 18, portarul Mihai Popa si-a inceput seria impresionanta de interventii, blocand sutul lui Mamadou Thiam din afara careului.

Acelasi Thiam a luat faza pe cont propriu si in minutul 23, cand a sutat pe langa poarta.

Sutul lui Rata din lovitura libera pe langa poarta a fost singura sansa ratata de Voluntari in prima repriza.

U Cluj a deschis scorul in minutul 37 prin Thiam dintr-o lovitura libera.

Echilibrul numeric s-a rupt imediat dupa pauza, Ulrich Meleke fiind eliminat pentru primirea celui de-al doilea cartonas galben.

In pofida jucatorului in minus din teren cei de la FC Voluntari au reusit in extremis egalarea, in minutul 63, prinVitalie Damascan. Acesta a reluat in forta din interiorul careului, dupa o eroare comisa de catre Denis Ispas, fundasul stanga al gazdelor.

Sepcile Rosii s-au aruncat in atac si au asediat practic poarta aparata de Popa. Un portar care a prins o zi senzationala, cu interventii dintre cele mai spectaculoase in situatii limita.

Stoica si noul intrat Ioan Filip nu l-au putut invinge pe Popa din apropiere, insa a facut-o Lorand Fulop cu un sut pe jos din interiorul careului.

U Cluj a marcat in cele din urma golul victoriei, in minutul 88. Un succes asteptat de sase etape, de la 2-1 pe teren propriu cu FCSB, in 30 octombrie 2022.

FC Voluntari pierde primul meci in campionat dupa cinci etape.

Echipa lui Ioan Ovidiu Sabau acumuleaza 22 de puncte si urca doua pozitii in clasament pana pe locul 12. FC Voluntari ramane la cota 26 de puncte tot mai departe de zona playoff.

Caseta tehnica

U Cluj: Iliev – Fl. Ilie, A. Miron, D. Ispas (Bălan ’69) – Vlădoiu (L. Fulop ’69), Bic, Remacle (Filip ’82), G. Oancea – Chipciu, Thiam (Gomes ’80), I. Stoica (Haita ’80). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

FC Voluntari: M. Popa – Ricardinho, Matricardi, Armaş – Cr. Costin (Lopes ’71), Meleke, Sigurjónsson (Merloi ’90), Aliji – Raţă (Răduţ ’90), Nemec (Dumiter ’72), Damaşcan (Tavares ’82). Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Cartonaşe galbene: Miron ’27, Ispas ’41, Stoica ’75 / Ricardinho ‘1, Meleke ’35, ‘48

Cartonaş roşu: Meleke ‘48

Arbitri: Marcel Bîrsan - Mihai Marica, Daniel Mitruţi.



Victorie pentru U Cluj la revenirea lui Ioan Ovidiu Sabau in fotbalul romanesc