Liga 1

Victor Piturca a fost pus in libertate. Ulterior, fostul selectioner a fost rechemat la DNA

Sursă foto: https://www.facebook.com/UCVOficial/

Dupa 24 de ore petrecute in arestul preventiv al Politiei Capitalei, fostul selectioner Victor Piturca a fost pus in libertate, pentru a fi din nou chemat la DNA pentru audieri.

Victor Piturca a fost din nou audiat, marti, de aceasta data alaturi de fiul sau, Alexandru Victorio Piturca. Acesta din urma a fost retinut pentru 24 de ore.

“Nu am nicio treaba cu aceasta afacere”, a declarat Victor Piturca la iesirea din arest.

DNA ancheteaza un dosar cu privire la achizitia unor utilaje care s-au dovedit neconforme pentru confectionarea de masti si alte materiale de protectie destinate spitalelor militare din tara. Achizitii care s-au facut in timpul pandemiei de coronavirus.

Ar fi vorba de un prejudiciu care se ridica la 8.6 milioane de lei.

In timpul pandemiei, Gabriel Tutu (seful ROMARM) a incheiat un contract cu mai multe firme printre care si una al carei unic actionar este Alexandru Piturca “in conditii dezavantajoase pentru compania pe care o conducea”, dupa cum se arata in ordonanta de retinere.

“ROMARM a fost prejudiciata cu suma de 8.647.684 lei, reprezentand contravaloarea utilajelor mentionate, valoarea materiei prime si ulterior contravaloarea unor piese si servicii conexe in afara contractului”, se mai arata in motivarea procurorilor DNA.

Contractul de achizitii care face obiectul acestei investigatii a fost incheiat in starea de urgenta, martie-aprilie 2020.



Victor Piturca a fost pus in libertate. Ulterior, fostul selectioner a fost rechemat la DNA