Liga 1

Universitatea Craiova solicita modificarea regulamentului in fotbalul romanesc

Sursă foto: https://www.facebook.com/UCVOficial

Clubul craiovean a cerut ca numărul de jucători înscriși în raportul de arbitraj de fiecare club din Liga I să crească de la 18 la 20, cu consecința creșterii numărului jucătorilor de rezervă de la șapte la nouă jucători, anunta LPF pe site-ul oficial.

De asemenea, s-a solicitat și creșterea de la șase la opt a numărului de jucători formați la nivel național care urmează să fie înscriși în raportul de joc pentru fiecare meci oficial din Liga I.  

Aceste modificări implică și ajustarea băncilor pentru jucători de rezervă și pentru persoanele oficiale. Dacă acestea sunt dotate în prezent cu 13 scaune care pot fi ocupate de șapte jucători de rezervă și șase persoane oficiale, în situația aprobării solicitării Universității Craiova băncile de rezervă ale tuturor cluburilor din Liga I vor trebui să fie dotate cu 15 scaune care vor fi ocupate de nouă jucători de rezervă și șase persoane oficiale.

Universitatea Craiova a arătat că datorită regulii U21, care prevede obligativitatea utilizării a doi jucători U21 în formula de start, cluburile sunt nevoite să aibă cel puțin patru jucători U21 în lot. De asemenea, creșterea numărului de jucători de rezervă de la șapte la nouă ar oferi antrenorilor mai multe variante pentru înlocuirea jucătorilor pe parcursul meciului.

Liga Profesionistă de Fotbal a înaintat în cursul zilei de marți, 1 octombrie, această propunere către toate cluburile din Casa Liga I pentru ca ele să-și exprime punctul de vedere față de solicitarea clubului craiovean, în vederea transmiterii unei poziții oficiale către Federația Română de Fotbal, cea care are competența modificării Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF).

Pentru o mai bună informare a publicului interesat, prezentăm mai jos situația componenței băncilor de rezervă din alte competiții fotbalistice europene:

UEFA Champions League și UEFA Europa League – șapte jucători de rezervă și șapte persoane oficiale;
Premier League (Anglia) – șapte jucători de rezervă și șapte persoane oficiale;
Bundesliga (Germania) – nouă jucători de rezervă și opt persoane oficiale;
LaLiga (Spania) – șapte jucători de rezervă și șapte persoane oficiale;
Serie A (Italia) – 12 jucători de rezervă și șase persoane oficiale.



Universitatea Craiova solicita modificarea regulamentului in fotbalul romanesc