Liga 1

Universitatea Craiova - FC Botosani 2-3. Prima victorie a moldovenilor in Banie | Un meci cu trei cartonase rosii

Sursă foto: https://www.facebook.com/UCVOficial

FC Botosani a plecat cu toate cele trei puncte din Banie si adanceste criza de rezultate de la Universitatea Craiova. Oltenii ajung la a treia infrangere consecutiva in campionat.

FC Botosani a deschis scorul dupa opt minute in Banie prin sirianul Al Mawas dupa un offside nesemnalizat.

Oltenii au egalat in minutul 25 prin Dan Nistor dintr-o lovitura de la 11 metri.

Echilibrul numeric al partidei s-a rupt in minutul 37. Tiganasu a primit al doilea galben si a fost eliminat. Primul avertisment fusese incasat in minutul 17.

In finalul primei reprize, minutul 45, a fost restabilita egalitatea numerica pe teren. Vatajelu a primit la randul sau al doilea cartonas galben.

FC Botosani a intrat in avantaj la cabine dupa reusita lui Chindris. Acesta a marcat dupa o centrare din lovitura libera, profitand de iesirea gresita a lui Pigliacelli din poarta.

Partea secunda a debutat cu o mare ocazie ratata de gazde prin Cicaldau. Portarul Hankic a intervenit decisiv la un sut din interiorul careului.

Andrei Ivan a adus egalarea Craiovei cu o reluare spectaculoasa de cap din centrul careului in minutul 57.

Intrat de putine momente in teren, Tudorie a ratat singur cu Hankic (min.73).

Finalul n-a fost lipsit de tensiune. Vatajelu (Craiova) a primit cartonasul rosu direct in minutul 82 pentru o lovitura nesportiva aplicata lui Florescu.

In superioritate numerica Botosaniul a dat lovitura in minutul 87 prin Papa. Acesta a reluat cu exteriorul din cinci metri la centrarea lui Al Mawas din flancul drept dupa o faza de contraatac.

Pentru Botosani este prima victorie obtinuta pe terenul Craiovei.

Caseta tehnica

Universitatea Craiova: Pigliacelli - Vătăjelu, Bălaşa (Tudorie '71), M. Constantin, Bancu - Mateiu, Nistor (Ofosu '62) - Câmpanu (Căpăţână '46), Cicâldău, Baiaram (Screciu '71) - A. Ivan. Antrenor Marinos Ouzounidis.

FC Botoşani: Hankic - Braun, Chindriş, Meleke, Ţigănaşu - Florescu, J. Rodriguez, Ongenda (Papa '76) - Al Mawas (M. Roman), Tîrcoveanu (Şeroni '76), Caia (Fili '21, Patache '46). Antrenor Marius Croitoru.

Cartonaşe galbene: Vătăjelu '17, '45+1, Nistor '19 / Ţigănaşu '17, '37, Braun '24, Târcoveanu '35, Florescu '59. J. Rodriguez '83, Al Mawas '89.

Cartonaşe roşii: Vătăjelu '45+1, Bancu '83 / Ţigănaşu '37.

Arbitri: Marian Barbu - George Neacşu şi Bucsi Imre-Laszlo - Florin Andrei.



Universitatea Craiova - FC Botosani 2-3. Prima victorie a moldovenilor in Banie | Un meci cu trei cartonase rosii