FCSB

Procurorul din cazul Valiza: Dobos l-a demascat pe Becali

Procurorul din cazul Valiza in care Gigi Becali a primit trei ani de inchisoare cu executare a dezvaluit cum a fost demascat patronul Stelei. 
Cititi si: Stenogramene complete din Dosarul Valiza (2008)

Claudiu Dumitrescu, procurorul din cazul Valiza, a declarat la Prima TV ca Toni Dobos,  pe atunci patron la U Cluj, a cooperat si a depus marturie despre cei 1,7 de milioane de euro oferiti ca mita de Becali.

"Dobos ne-a ajutat in ancheta si a avut o atitudine corecta", a spus Dumitrescu.

De altfel, aceasta "atitudine corecta" fata de anchetatori l-a trimis pe Becali la inchisoare, iar pe Dobos l-a pastrat in libertate. Saptamana trecuta, s-a finalizat si dosarul de ancheta al lui Dobos din Dosarul Valiza, iar fostul oficial de la U Cluj a primit in acest caz din partea procurorilor doar propunere de inchisoare cu suspendare.

[news-32873]

De cealalta parte, Dumitrescu a spus ca Becali, asa cum se stia, a mers pana la capt pe varianta ca este nevinovat, iar banii cu pe care i-i daduse lui Teia Sponte si cu care acesta fusese prins la Cluj erau destinati unei achizitii de teren. 

"In cazul lui Becali decisive au fost si interceptarile telefonice. El a stat permanent in legatura cu Teia Sponte", a mai spus Dumitrescu.

In Dosarul Valiza s-a spus ca au existat si presiuni financiare de la CFR Cluj la adresa celor de la U Cluj, insa despre ele nu s-a deschis nici o ancheta niciodata.



Procurorul din cazul Valiza: Dobos l-a demascat pe Becali