Snooker

O'Sullivan si Carter in finala Campionatului Mondial

Ronnie O'Sullivan a ajuns din nou dupa patru ani sa dispute finala Campionatului Mondial la Crucible. Jucatorul englez l-a invins in semifinale pe galezul Matthew Stevens, cu 17-10.
Meciul celor doi a fost reluat, sambata dupa-amiaza, de la scorul 15-9 in favoarea triplului campion mondial.

Stevens a recuperat un prim frame dupa un break de peste o suta de puncte, dar O'Sullivan a raspuns spectaculos cu un break de 130 de puncte.

Urmatorul frame i-a revenit tot englezului, care si-a asigurat astfel prezenta in finala. O finala care va debuta duminica si care il va gasi de cealalta parte a mesei pe Allister Carter.

In fapt vom avea o reeditare a finalei din 2008, cand O'Sullivan l-a dominat si invins fara probleme pe Carter, scor 18-8, jucator pe atunci aflat la prima lui finala din cariera la Crucible.

Supranumit 'Capitanul', Ali Carter nu l-a invins niciodata pe O'Sullivan in precedentele 11 meciuri.

Carter l-a elminat in cealalta semifinala pe scotianul Stephen Maguire, cu 17-12, dupa ce sesiunea finala a fost reluata de la 14-10 in favoarea englezului.

Finala Campionatului Mondial se va disputa in patru sesiuni, doua duminica si alte doua luni, dupa sistemul cel mai bun dintr-un total de 35 de jocuri.

Onlinesport


O'Sullivan si Carter in finala Campionatului Mondial