Liga 1

Rapid se ineaca la mal si isi asteapta marti sentinta

Rapid a pierdut un meci crucial, duminica, 2-1 cu CSU Craiova, desi a condus pana in minutul 72 prin reusita lui Daniel Niculae. Oltenii au lovit in doua randuri spre final si au complicat in mod vizibil existenta giulestenilor. Ziua de marti va fi una importanta pentru toate echipele angrenate in lupta pentru ramanerea pe prima scena a fotbalului romanesc. Rapid ar putea fi ca si retrogradata din Liga 1 daca CFR Cluj isi va primi inapoi cele 24 de puncte.

Antrenorul Rapidului, Cristiano Bergodi, a primit o veste proasta chiar inainte de startul confruntarii de pe "Valentin Stanescu", din Bucuresti. Cristi Sapunaru s-a accidentat la incalzire si a fost inlocuit de italian cu Tomas Josl.

Nuno Rocha a fost aproape de deschiderea scorului in debut, dupa un sut din unghi respins excelent de Milos Buchta.

Rui Miguel (12) a oferit replica printr-o executie imprecisa din interiorul careului, la capatul unei combinatii splendide purtate intre Daniel Niculae si Rui Miguel.

Rapid s-a distantat pe tabela la mijlocul reprizei, cand Acka a gresit in propria jumatate de teren, iar Daniel Niculae a speculat momentul printr-o executie in cros, de 1-0. Primul sut pe poarta, primul gol inscris de gazde.

In minutul 31, Daniel Niculae a fost blocat in-extremis de Balgradean. Fostul portar al lui Dinamo a avut o interventie salvatoare prin care a evitat reusita de 2-0 a giulestenilor.

Introdus de cinci minute pe teren, Daniel Pancu nu a reusit sa devieze decisiv o pasa filtranta primita de la cehul Gecov.

Brazilianul Madson a anuntat golul egalizator printr-un sut-bomba de la aproximativ 30 de metri. La urmatorul atac, Mateiu i-a aratat fostului jucator al Vasluiului cum se trage din afara careului, lasandu-l masca pe Buchta.

Mai mult, CSU a intors meciul in doar trei minute. Bawab a initiat actiunea de "1-2" a oaspetilor. Herghelegiu l-a angajat ideal pe Nuno Rocha, care nu a ratat din 6 metri, singur cu Buchta.

Balgradean a mentinut echipa vizitatoare in avantaj in ceea ce ar putea fi parada etapei. Portarul Craiovei a respins in corner lovitura de cap din apropiere a lui Sapina, care se indrepta sub bara transversala.

Rapid: Buchta - Josl, Sapina, Cmovs, J. Oriol - Gecov (Al. Dan 81), Garai - Kikas, Rui Miguel (D. Pancu 61), E. Oriol - D. Niculae

CSU Craiova: Balgradean - Dumitras, Frasinescu, Acka, Vatajelu - Mateiu (Kay 85), Madson - Tarnacop (A. Herghelegiu 46), Bawab, Baluta  (Carstea 81) - Rocha

Arbitru: Istvan Kovacs (Carei)

Cartonase galbene: Sapina 66, Josl 79/ Bawab 59, Frasinescu 85

Cartonase rosii: -

Stadion: Valentin Stanescu (Bucuresti)

Spectatori: 7000



Rapid se ineaca la mal si isi asteapta marti sentinta