Liga 1

LPF ar putea introduce o noua competitie in fotbalul romanesc

Justin Stefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a vorbit intr-o emisiune televizata despre posibilitatea aparitia unei noi competitiil la nivelul Ligii 1.

Oficialul LPF considera necesar ca in paralel cu intrecerea propriu-zisa din primul esalon sa existe si un campionat de tineret pentru jucatorii U21.

Un campionat de tineret-rezerve care a existat la un moment dat si pe care Justin Stefan il considera ca fiind unul “interesant”.

Acesta a discutat cu televiziune si detinatorul drepturilor TV, iar cele doua parti “si-au aratat deschiderea pentru acest proiect”, a spus Stefan la Pro x.

“Am putea gasi un sistem care sa nu implice cheltuieli foarte mari si in felul acestea cluburile ar obligate sa fie mai atente la copii si juniori”, a mai declarat secretarul general al LPF.

In prezent, echipele din Liga 1 sunt obligate prin regulament sa inceapa fiecare meci din campionat cu doi jucatoru U21 in teren.

De cele mai multe ori primul jucator U21 este inlocuit din primele minute.

Regula este una contestata de majoritatea actorilor implicati in fenomen, antrenori si patroni de cluburi.LPF ar putea introduce o noua competitie in fotbalul romanesc