Liga 1

Hermannstadt – Dinamo 0-2. “Cainii” urca patru locuri la doua puncte de zona playoff

Sursă foto: Gaz Metan Facebook

In primul meci al anului Dinamo s-a impus in deplasare cu Hermannstadt pentru trei puncte extrem de importante in economia clasamentului dupa 16 partide din sezonul regular.

Cu un prim 11 puternic schimbat dupa plecarile majoritatii jucatorilor adusi in toamna de conducerea spaniola, Dinamo a rezolvat ecuatia meciului de la Medias inca din prima repriza.

Plasat de antrenorul Ionel Gane in flancul drept, Deian Sorescu a facut diferenta si a pasat decisiv la ambele reusite ale lui Dinamo.

Mai intai, in minutul 30, Sorescu a urcat in viteza si a pasat in forta, la intalnire, in suprafata de pedeapsa.

Voda l-a tamponat pe Nemec acolo pentru o faza de penalty, insa centralul Adrian Cojocaru a lasat inteligent legea avantajului si Fabbrini a marcat pentru 0-1.

Patru minute mai tarziu acelasi Sorescu a patruns pe zona sa de actiune si l-a gasit ideal demarcat pe Nemec.

Slovacul n-a ratat tinta din sase metri si a majorat avantajul lui Dinamo cu o lovitura de cap.

Sorescu a fost si el aproape de gol in finalul meciului, cand l-a pus la grea incercare pe portarul gazdelor Cristiano Figueiredo cu un sut din lovitura libera.

Un meci care a aratat ca Dinamo nu se preda in contextul framantarilor interne si mai ales ca poate obtine rezultate cu jucatori precum Esanu, Bani, Blejdea, Rauta sau Borcea.

Dinamo urca nu mai putin de patru pozitii in clasamentul din CASA Liga 1 si ajunge pe locul opt, la doua puncte de zona playoff.

Hermannstadt ramane in zona fierbinte a clasamentului, pe locul 14.

Caseta tehnica

Hermannstadt: Figueiredo – Al. Vodă (Sîntean ’46), I. Stoica, Viera (Alhassan ’46) – P. Petrescu (Măţel ’75), Dâlbea, Addae – Mayoral, Karanovic (Aralica ’75), Jo Santos (Buzan ’46). Antrenor: Ruben Albes.

Dinamo: M. Eşanu – Sorescu, Bejan, Ehmann, A. Radu – Răuţă, V. Achim (Blejdea ’55), P. Anton (Gol ’81) – D. Fabbrini, A. Nemec (Borcea ’88), A. Bani (Mihaiu ’82). Antrenor: Ionel Gane.

Cartonaşe galbene: Blejdea ‘90+2, Fabbrini ‘90+3.

Arbitri: Adrian Cojocaru - Valentin Avram, Marius Badea - Sorin Costreie.



Hermannstadt – Dinamo 0-2. “Cainii” urca patru locuri la doua puncte de zona playoff