Liga 1

Hagi: "Sunt bani multi in Romania. Multinationalele fac miliarde! Implicati-le in sport!"

Gheorghe Hagi, patron si antrenor la Viitorul, a criticat din nou sistemul competitional din Liga 1 si propune schimbarea din temelii a fotbalului romanesc.

“Eu nu atac pe nimeni, atacam in teren cand dadeam gol. Parerea mea e ca Romania trebuie sa mareasca numarul de echipe in Liga 1, 2 si 3. Pentru binele fotbalul romanesc trebuie sa marim echipele. Apoi, dupa ce ne organizam, trebuie sa gasim metodele de finantare. Cine? Cei care concureaza si isi doresc sa fie presedinti la FRF si la Ministerul Tineretului si Sportului. Unicul obiectiv al competitiei este sa descoperim jucatori, dar ii putem descopri doar jucand cat mai mult fotbal, dar nu cu playoff si playout”, a spus Hagi intr-o conferinta de presa.

“Cum in playout sa iei 20 de puncte, inseamna sapte victorii muncite pe teren? Cum sa le iei, e inexplicabil. Orice punct pe care il iei conteaza in viata, lupti sa iei puncte. Sa vezi apoi ca sapte victorii le arunci. N-are nicio treaba cu sportul, sunt total alte interese. A ajuns Olanda sa aiba 18 echipe si noi avem 14. Wow! Se dezvolta olandezii care au scos pamant din apa si noi suntem la reduceri, ne reducem in loc sa ne dezvoltam. Aveam de toate in 1990, stadioane, infrastructura, echipe, jucatori. Unde sunt? Acesta sunt intrebari ale fotbalului romanesc, nu cine castiga si pierde. Polonia s-a dus, Cehia s-a dus, noi suntem in lumea a cincea”, a adaugat Hagi.

Finantare

Hagi considera ca multinationalele "care fac miliarde in Romania" ar trebui implicate in finantarea sportului romanesc.

"Sunt bani multi in Romania. Multinationalele produc miliarde. Asta trebuie sa fie obiectivul celor care candideaza si vor sa conduca ministerele. Astea sunt cuvintele mele. Sa sustina sportul, pentru ca sportul e un segment social. Mai avem in prezent forta cu sportul? Nu. Nu te bati in lume cu bombele, te bati cu sportul. Infrastructura in Romania trebuie sa o faca primariile, pentru ca noi platim taxe si impozite", a mai spus Hagi.



Hagi: "Sunt bani multi in Romania. Multinationalele fac miliarde! Implicati-le in sport!"