Liga 1

Game, Set(o) si punct pentru Astra

Pandurii Targu Jiu a incheiat la egalitate, scor 1-1, jocul de "acasa" cu Astra Giurgiu, in conditiile in care a evoluat in superioritate numerica din minutul 22. Istvan Kovacs l-a eliminat destul de usor pe Danu Spataru, iar Cordos a produs desprinderea pe tabela la mijlocul partii secunde. Spre final, Astra a obtinut in-extremis 1 punct dupa o executie fara cusur a niponului Takayuki Seto.

Fotbalistic, meciul de la Targu Jiu a inceput undeva pe la mijlocul primei reprize. Arbitrul Istvan Kovacs a pus capat plictiselii de la nivelul gazonului cu o decizie aspra, eliminandu-l pe moldoveanul Danu Spataru pentru o intrare prin alunecare asupra lui Elton.

Constantin Budescu a fost foarte aproape sa il surprinda pe Gliwa cu un lob de la mijlocul terenului. Polonezul din poarta gorjenilor s-a repliat in timp util si a intervenit de sub transversala cu pretul unei lovituri de colt.

Singurul sut care l-a deranjat pe Silviu Lung in prima parte a venit din gheata lui Radut, pe fondul unei defensive exacte a trupei antrenate de Dorinel Munteanu.

Edi Iordanescu i-a introdus pe Eric si Nicoara la pauza, insa Dan Nistor a irosit prima oportunitate a oltenilor, in minutul 52.

Eric a regizat, insa, faza din care avea sa marcheze Andrei Cordos, la mijlocul reprizei a doua. Brazilianul i-a pus pe frunte o minge lui Cordos din lovitura libera, iar stoperul gazdelor a trimis imparabil cu capul din marginea careului mic.

Cu zece minute inainte de final, Silviu Lung jr a avut o interventie de ultim moment in fata aceluiasi Andrei Cordos, aparut la finalizare la o lovitura de colt a pandurilor.

Cand nimeni nu se mai astepta nimic din partea "dracilor negri", Seto a evitat infrangerea cu un trasor de la limita careului.

In prelungiri, Eric l-a evidentiat pe portarul nationalei printr-un voleu splendid de la semidistanta.

Pandurii: Gliwa - Ungurusan, Cordos, Vasiljevic, Momcilovic - Elton, Anton (Eric 46) - Buleica (Nicoara 46), Nistor, Radut - Matulevicius (M. Roman 74)

Rezerve: Mingote, Sandru, Eric, Roman, Nicoara, Grecu, Mrzljak

Astra: Lung - Rus, Gaman, Yahaya, Junior Morais - Seto, Florescu - Chitu (Kouadja 46), Budescu (G. Enache 42), Spataru - Fatai (Senin Sebai 66)

Rezerve: Gavrilas, Enache, Senin Sebai, Kouadja, Gorupec, Rosu, Ionita

Arbitru: Istvan Kovacs (Carei)

Cartonase galbene: Kouadja 75

Cartonase rosii: D. Spataru 22, S. Lung 90+3

Stadion: Tudor Vladimirescu (Targu Jiu)



Game, Set(o) si punct pentru Astra