Liga 1

FC Botosani, victorie convingatoare cu Hermannstadt

Sursă foto: facebook.com/cfr1907

Etapa a 2-a din Liga 1 Betano a debutat, vineri seara, cu duelul dintre FC Botosani si Hermannstadt, meci castigat de moldoveni, cu 2-0 (1-0).

Dumitras a deschis scorul cu o lovitura de cap in minutul 44 dupa o faza fixa de la coltul terenului, Roman I fiind responsabil cu centrarea.

Botosaniul s-a desprins in partea secunda prin Roman II de asemenea dupa o centrare din corner care i-a apartinut aceluias Roman I.

Asa am trait Botosani - Hermannstadt 2-0

La 0-0 ambele echipe au trecut pe langa gol, prima ocazie a meciului apartinand oaspetilor in minutul 18 la lovitura de cap a lui Parvulescu.

Gazdele au raspuns dupa sapte minute prin grecul Soileidis al carui sut din lovitura libera a intalnit bara, iar pe urmarire Roman II n-a reusit sa reia in poarta.

Sutul lui Roman I din minutul 36 pe langa poarta si reluarea din intoarcere a lui Roman II din minutul 43, cand Cabuz a respins in extremis peste poarta, au fost ocazii ce anuntau deschiderea scorului din finalul primei reprize.

Golofca, un jucator care de la meci la meci revine la forma din debutul sezonului precedent, a ratat in minutul 53 singur cu portarul dupa o faza rapida de contraatac a gazdelor.

Cea mai mare sansa de gol a sibienilor i-a apartinut lui Nkololo, jucator intra in partea secunda, si care in minutul 68 n-a obtinut decat repunere de la colt dupa o faza favorabila de a marca.

S-a terminat 2-0 pentru Botosani, echipa care acumuleaza 4 puncte in clasament si urca provizoriu pe prima pozitie.

Caseta tehnica

FC Botoşani: Pap - Dumitraş, Burcă, Miron, Soiledis - Rodriguez, Oaidă - M. Roman (Chitoşcă ‘77, Fulop (Ongenda ’71), Golofca (Enriko ’89) - M. Roman II. Antrenor: Costel Enache.

AFC Hermannstadt: Cabuz - Coman, Pârvulescu, Dandea, Tătar - Antonov, Dâlbea – Petrescu (Hergheligiu ’81), Rusu (Tsoumou ’76), Curtean (Nkololo ’45) – Blănaru. Antrenor: Alexandru Pelici.

Cartonaşe galbene: Roman II ’67, Oaidă ‘86 / Dandea ’50, Coman ’86, Tătar ‘87.

Arbitru: Ionuţ Coza.



FC Botosani, victorie convingatoare cu Hermannstadt