Liga 1

Craiova ramane fara victorie cu FCSB in ultimii 15 ani

Sursă foto: facebook.com/fcsbofficial

FCSB si CSU Craiova au terminat la egalitate, scor 1-1 (0-1), duminica seara, pe Arena Nationala, intr-o partida din etapa a 3-a din Liga 1 Betano. Craiova a invins-o ultima data pe FCSB pe 1 septembrie 2002, cu 3-1 pe teren propriu. Vedeti cum arata clasamentul dupa acest derby. Meciul a fost live text aici.

FCSB a inceput mai bine jocul si a bifat primele actiune periculoase, mai intai centrarea lui Enache in fata portii dupa o combinatie cu Man in partea dreapta, pentru ca apoi, in minutul 9, Gnohere sa incerce sutul din afara careului. Mingea s-a dus peste poarta in peluza fanilor Stiintei.

Primul sut spre poarta al celor de la Craiova a venit in minutul 12, cand Gustavo a ratat de putin tinta.

Mare ocazie ratata de FCSB in minutul 18 la centrarea lui Teixeira in 6 metri pentru reluarea lui Tanase cu capul. Mingea s-a dus peste poarta. De remarcat si pasa lui Pintilii in stanga pentru Teixeira, minge care practic a deschis jocul.

O pasa a lui Gustavo printre Enache si Balasa l-a lasat pe Baluta singur cu Nita in minutul 28, iar decarul Craiovei l-a executat pe aparatorul buturilor steliste cu un sut plasat la coltul lung.

Craiova a continuat sa preseze speculand momentul favorabil si acelasi Baluta trimitea peste poarta in minutul 30 dintr-o pozitie centrala la 20-22 metri.

Ocazie ratata de gazde prin Tanase in minutul 34 dupa o patrundere personala in partea stanga a careului. Decarul stelist a cautat sutul la coltul scurt si l-a lovit pe Calancea intr-o zona sensibila.

Contraatac taios al Stelei prin Teixeira patru minute mai tarziu. Acesta a centrat pentru voleul lui Man, care insa rateaza complet executia din 7-8 metri lateral stanga.

Calancea s-a opus golului in minutul 40 la sutul in forta trimis de Gnohere din interiorul careului intr-un moment de presiune stelista la poarta adversa.

Prima repriza s-a incheiat cu o mare sansa de gol pentru FCSB dupa o faza fixa de la coltul terenului. Momcilovic s-a inaltat in sase metri si a ratat de putin poarta cu o lovitura de cap.

La reluare, in primele cinci minute, FCSB s-a aruncat in atac si a irosit doua bune sanse de gol prin acelasi jucator, Dennis Man. Mai intai acesta a fost blocat de Calancea, iar la faza imediat urmatoare a reluat cu capul pe langa poarta.

Enache a trimis pe langa poarta in minutul 53 dupa o faza prelungita de atac a gazdelor care a electrizat publicul stelist aflat in tribune.

FCSB a egalat in cele din urma prin Gnohere in minutul 61. Acesta a reluat in poarta goala o minge sutata de Momcilovic din unghi si blocata de portarul Calancea. Intr-o prima faza Enache sutase din lovitura libera si-l obligase pe portarul advers la o parada decisiva.

Gazdele au continuat sa preseze si Balasa a trecut pe langa gol cu un alt sut din lovitura libera in minutul 72. Mingea a lovit bara inainte de a fi scoasa afara de Calancea.

Statistica

Ultima oară când o echipă din Craiova s-a bucurat de un succes în Liga 1 în faţa rivalilor s-a consemnat pe 1 septembrie 2002, FC U Craiova - FCSB 3-1 (dublă Verdeş, Sava / Claudiu Răducanu). Au urmat cinci remize şi 18 victorii pentru bucureşteni, printre cele 18 succese din campionat numărându-se şi cel din 29 august 2004, FCSB - FC U Craiova 5-0, rezultat care a consemnat cea mai mare diferenţă de scor din disputele directe.

FCSB este neînvinsă pe teren propriu în confruntările cu o reprezentantă a Craiovei din 29 noiembrie 1989, când CS Universitatea a câştigat în Ghencea cu 2-1

Caseta tehnica

FCSB: Niţă - Enache, Bălaşa, Momcilovici, Junior Morais – Pintilii (Larie '46), Ov. Popescu - Man, Fl. Tănase, Teixeira (De Amorim '46) – Gnohere (D. Benzar '70). Antrenor: Nicolae Dică.

CS Universitatea Craiova: Calancea - Dimitrov, Spahija (Rossi '77), Barthe, Ferreira (Kelici '78), Briceag - Screciu, Zlatinski - Gustavo, Băluţă, Mitriţă (Bancu '57). Antrenor: Devis Mangia.

Cartonaşe galbene: Pintilii '39, Junior Morais '55, Larie '86, Bălaşa '90+4 / Mitriţă '45+2, Băluţă '55, Spahija '61, Gustavo '90+1, Dimitrov '90+2.

Arbitru: Istvan Kovacs (central).



Craiova ramane fara victorie cu FCSB in ultimii 15 ani