Liga 1

Schema lui Gino a fost aprobata. Cum se impart banii din Liga 1

Adunarea Generala Extraordinara a decis in sedinta de marti dupa ce grila vor fi impartiti banii din drepturile de televizare catre cluburile din prima liga.

Astfel, 70 la suta din bani vor fi impartiti dupa grila existenta pana acum in functie de locurile ocupate in clasament la finalul sezonului competitional. 

Restul de 30 la suta din bani vor ajunge la cluburi in mod egal, situatie in care cluburile mai mici vor lua mai multi bani, iar cluburile mari din prima parte a clasamentului vor fi sensibil dezavantajate.

De aici si intentia a patru cluburi de a-si negocia pe cont propriu vanzarea meciurilor din prima liga, intentie care a ramas insa fara ecou.

[news-107039]

In alta ordine de idei, LPF a mai hotarat sa-si ia o masura de siguranta cu privire la compania care a achizitionat drepturile de televizare pentru urmatorii ani.

In eventualitatea in care compania care trebuie sa plateasca banii pentru drepturile tv intra in incapacitate de plata, LPF a decis sa introduca in ecuatie o firma de asigurari care sa asigure un fel de plasa de siguranta. Acesta este un fel de garantie din partea cluburilor fata de un offshore aproape necunoscut, cel care a achizitionat drepturile TV pentru Liga 1.

Neoficial suma pe care cluburile vor trebui sa le achite in fiecare an pentru aceasta garantie este cuprinsa intre 1.5 si 3 milioane de euro.



Schema lui Gino a fost aprobata. Cum se impart banii din Liga 1