Liga 1

Craiova invinge Astra prin dubla lui Koljic

Sursă foto: https://www.facebook.com/UCVOficial

Bosniacul Elvir Koljic a revenit in prim plan, vineri seara, cu o dubla marcata in victoria obtinuta de CS Universitatea Craiova pe teren propriu cu Astra Giurgiu, scor 2-1 (0-0), in etapa a 4-a din playoff.

Dupa o prima repriza incheiata la egalitate si in care gazdele au ratat cele mai mari ocazii prin Koljic in minutul 23 si Acka un minut mai tarziu, cand mingea a intalnit bara, Craiova a inceput in forta partea secunda.

Lazar, portarul oaspetilor, a avut o interventie fabuloasa cu o mana in minutul 48 la sutul lui Cicaldau din apropiere.

Trei minute mai tarziu Craiova rata o noua sansa mare de gol la sutul lui Ivan din pozitie favorabila. Mingea nu a prins poarta.

In cele din urma dominarea oltenilor s-a concretizat in primul gol de pe tabela. Koljic a deblocat tabela in minutul 59 din pasa lui Cicaldau.

Doar 12 minute s-au bucurat de avantaj jucatorii pregatiti de Cristiano Bergodi.

Astra a egalat in minutul 71 prin Baicu, fostul jucator al Craiovei, care a scuturat plasa dupa o patrundere personala si un sut in forta la coltul scurt.

Ultimul cuvant a apartinut gazdelor, Craiova obtinand victoria in minutul 90+1 dupa o faza creata de Bairam si finalizata de acelasi Koljic cu un sut din interiorul careului fara preluare.

Trei puncte prin care Craiova urca pe locul doi in clasament mentinand presiunea pe liderul CFR Cluj.

Patru puncte sunt intre cele doua formatii, cu mentiunea ca oltenii au un meci mai putin disputat, restanta cu Botosani de pe teren propriu.

Caseta tehnica

Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu (Vătăjelu ’46), Bălaşa, Acka, Bancu – Nistor (Gustavo ’76), Mateiu (Ivanov ’88), Cicâldău – Ivan (Bărbuţ ’68), Koljic, Mihăilă (Baiaram ’84). Antrenor: Cristiano Bergodi.

Astra Giurgiu: Lazar – Graovac, Tamaş, Dima – V. Gheorghe (Balaure ’70), Simion (Seto ’70), Crepulja, Radunovic – Răduţ (Dandea ‘90+2), Stahl (Baicu ’70), A. Ioniţă (Fatai ’53). Antrenor: Bogdan Andone.

Cartonaşe galbene: Vlădoiu ’44, Mateiu ’59, Gustavo ’84 / V. Gheorghe ’41, Răduţ ’57, Dima ’69, Seto ’84, Tamaş ’85, Radunovic ‘86.

Meciul a fost arbitrat de Radu Petrescu.



Craiova invinge Astra prin dubla lui Koljic