Liga 1

Craiova intoarce scorul cu Viitorul si castiga pentru calificarea in playoff

Sursă foto: www.facebook.com/UCVOficial/

Echipa Universitatea Craiova a castigat, duminica seara, pe terenul celor de la Viitorul, cu 2-1, intr-un meci din etapa a 23-a in Liga 1.

Viitorul a inceput mai bine si a deschis scorul in minutul 17 prin Gabi Iancu, jucator aflat la locul potrivit pentru a trimite in poarta mingea respinsa de Cosic dupa o centrare din flancul stang.

Doar opt minute s-au bucurat jucatorii lui Gheorghe Hagi de avantaj pe tabela. Craiova a restabilit egalitatea dupa o lovitura de la coltul terenului prin tanarul Luis Nitu.

Pana la pauza Viitorul a ratat trei mari ocazii de a reveni in avantaj. Mai intai Rivaldinho a scapat singur cu Pigliacelli si a fost blocat de portarul italian.

Apoi, in minutul 42, acelasi Pigliacelli s-a opus in extremis la reluarea lui Ciobanu din 8-10 metri.

Cu doua minute inaintea pauzei Rivaldinho a trimis in bara dupa o centrare ideala venita din flancul drept. Mingea a fost apoi blocata in extremis de Pigliacelli pe linia portii.

In partea secunda acelasi portar italian a blocat reluarea lui Matei din interiorul careului, in minutul 73.

Zece mai tarziu Craiova a dat lovitura pe contraatac dupa o faza initiata de Barbut in flancul drept si incheiata cu gol de Mihaila. Lovitura de cap spectaculoasa la coltul lung care l-a lasat fara reactie pe Cabuz.

Craiova urca pe trei in clasament, in timp ce Viitorul inca tremura pentru prezenta in playoff.

Caseta tehnica

Viitorul: Căbuz – Dussaut, Ghiţă, De Nooijer, Boboc – Artean, Ciobanu, Cr. Ganea (Casap ’78) – Iancu, Rivaldinho, Chiţu (Matei ’64). Antrenor: Gheorghe Hagi.

Universiatea Craiova: Pigliacelli – Martic, Acka (Bălaşa ’52), Cosic, Bancu – Ivanov, Mateiu, Nistor – Ivan (Bărbuţ ’77), Niţu (Koljic ’46), Mihăilă. Antrenor: Corneliu Papură.

Cartonaşe galbene: Iancu ’79 / Cosic ‘79.

Arbitri: Ovidiu Haţegan – Radu Adrian Ghinguleac, Sebastian Eugen Gheorghe.



Craiova intoarce scorul cu Viitorul si castiga pentru calificarea in playoff