Liga 1

Coman aduce victoria pentru FCSB în derby. Dinamo, fără victorie de 11 etape!

Sursă foto: https://www.facebook.com/FCSBOfficial/

Pentru a doua oară în actualul sezon FCSB s-a impus în duelul cu rivala Dinamo. De această dată, roș-albaștrii au obținut victoria, cu 1-0, pe Arena Națională, în etapa a 17-a.
Așa am trăit Dinamo - FCSB

 

Unicul gol al meciului disputat pe un frig tăios aproape de limita înghețului a fost marcat de Florinel Coman dintr-o lovitură liberă, în minutul 52.

Al șaselea gol marcat de Coman în actuala ediției de campionat și al doilea contra rivalei Dinamo.

Partida în sine a fost salvată de a doua repriză, după ce în prima parte jucătorii celor două echipe au părut preocupate mai mult să facă slalom printre torțele și petardele aruncate din toate părțile. Ar fi interesant de aflat cum s-a făcut controlul corporal la intrarea în stadion.

FCSB a intrat mai decisă în partea secundă și după doar câteva zeci de secunde după reluarea jocului Olaru a ratat de puțin deschiderea scorului.

Golul lui Coman marcat în minutul 52 a dinamizat și mai mult jocul, iar ocaziile n-au întârziat să apară și la poarta apărată de Ștefan Târnovanu.

Cea mai mare ocazie a ”câinilor” a venit la șutul lui Gregorio din minutul 64, portarul oaspeților respingând în corner.

O nouă șansă ratată de Dinamo în minutul 81 prin Ghezali, al cărui șut din interiorul careului a fost pe direcția lui Târnovanu.

FCSB a replicat prin șutul lui Olaru după o acțiune pe cont propriu în minutul 84.

În cele șase minute suplimentare s-a jucat pe contre. Dinamo a fost aproape de a marca golul egalizator la voleul lui Iglesias pe lângă poartă.

La cealaltă poartă, Băluță nu a nimerit poarta cu un șut din acțiune și în cele din urmă ultimul fluier a găsit-o pe FCSB victorioasă.

Un succes care propulsează echipa lui Elias Charalambous la cinci puncte diferență în clasament de principala urmăritoare, CFR Cluj. FCSB ajunge la 37 de puncte.

Dinamo, fără victorie de 11 metri, mai precis din luna august, rămâne încremenită pe locul 15, cu doar zece puncte obținute în cele 17 etape.

A fost al 24-lea meci consecutiv între cele două echipe în care s-a marcat.

Caseta tehnică

Dinamo: Golubovic - Cr. Costin, Lucas de Araujo, Homawoo (R. Patriche 29), Amzăr - Dani Iglesias, Bena (Bani 69), Ilic - Ghezali, Hakim Abdallah (Politic 69), Goncalo Gregorio. Antrenor: Ovidiu Burcă.

FCSB: Târnovanu – A. Pantea, Ngezana, Lixandru, Radunovic – Djokovic (Ov. Popescu 46), Ad. Şut, Olaru - Al. Băluţă, D. Miculescu (Compagno 46), Fl. Coman (D. Rotariu 85). Antrenor: Elias Charalambous.

Cartonaşe galbene: Bena 51, R. Patriche 54 / Şut 51, Lixandru 74, Fl. Coman 79, Ngezana 89, Băluţă 90+1.

Arbitri: Iulian Călin - Ferencz Tunyogi, Romică Bîrdeş.

 


Coman aduce victoria pentru FCSB în derby. Dinamo, fără victorie de 11 etape!