Liga 1

FCSB obține primul titlu în Liga 1 după nouă ani

Sursă foto: https://www.facebook.com/FCSBOfficial/

Echipa FCSB s-a impus cu 2-1 în meciul de pe teren propriu cu Farul Constanța, în etapa a 6-a, rezultat în urma căruia echipa bucureșteană a obținut matematic titlul în Liga 1.

Așa am trăit FCSB - Farul

FCSB arbitrează lupta pentru locul doi în campionat. Gigi Becali: ”Nu pleacă nimeni în vacanță”

FCSB a deschis scorul prin David Miculescu în minutul 27, acesta marcând din pasa lui Darius Olaru cu un șut din interiorul careului la colțul scurt.

Un gol venit practic la prima ocazie a gazdelor după un început mai degrabă prudent din partea ambelor părți, asta ca să nu spunem modest.

FCSB a trecut pe lângă 2-0 în minutul 34 la reluarea lui Olaru cu capul peste poartă din șase metri.

Cu patru minute înaintea pauzei Tavi Popescu a ratat într-o situație singur cu portarul.

Intrat la Farul în debutul părții secunde, brazilianul Rivaldinho a restabilit egalitatea în minutul 80 cu o lovitură de cap din centrarea lui Munteanu.

FCSB a revenit în avantaj din minutul 84 prin reușita lui Alexandru Băluță, după o fază creată de Tavi Popescu și Olaru, ultimul pasator decisiv.

Cu trei etape rămase până la finalul sezonului FCSB are 14 puncte avans față de Farul în clasament și e matematic noua campioană a României.

Un titlu pe care cei de la FCSB îl așteaptă de nouă ani și este primul campionat câștigat de FCSB de la introducerea sistemului cu playoff și playout.

Caseta tehnică

FCSB: Târnovanu – V. Creţu, Ngezana, Dawa, Ov. Popescu – Lixandru, Şut, Olaru – Miculescu, Al. Băluţă (Baba Alhassan 90), Oct. Popescu (Pandele 87). Antrenor: Elias Charalambous.

FARUL: Buzbuchi – Sîrbu (Benchaib 46), Larie (D. Nedelcu 67), M. Popescu, Gustavo Marins - C. Ganea, Queiros, Grameni (N. Popescu 67) – Vînă (Casap 78), L. Munteanu, L. Andronache (Rivaldinho 46). Antrenor: Gheorghe Hagi.

Cartonaşe galbene: Ngezana 37, Lixandru 54, Oct. Popescu 78, Al. Băluţă 84, Olaru 86 / M. Popescu 73, Casap 90+4.

Arbitri: Marian Barbu - Ferencz Tunyogi, Stelian Slabu.



FCSB obține primul titlu în Liga 1 după nouă ani