Liga 1

CFR Cluj invinge Craiova in Banie si obtine titlul in Liga 1

Victorie cu 3-1 pentru CFR Cluj in ultima etapa a playoff-ului din Liga 1 in deplasare cu CS Universitatea Craiova.

Asa am trait Craiova - CFR Cluj

Oltenii au deschis scorul prin Nistor in minutul 10 dupa un sut spectaculos trimis de acesta din afara careului.

Un gol care le-a dat aripi celor de la Craiova si poate ca a venit putin prea devreme in economia partidei.

CFR Cluj, o echipa cunoscuta pentru experienta in joc si pragmatismul dus la extrem, nu a intrat in panica si a restabilit egalitatea in minutul 36 prin fundasul central Vinicius.

Acesta a transformat in gol cu capul o centrare a lui Deac din lovitura de la coltul terenului. O faza clasica pentru CFR Cluj si al 23-lea gol al sezonului marcat dupa o faza fixa.

Acelasi Vinicius s-a remarcat in minutul 44, cand a respins de pe linia portii sutul lui Vladoiu.

Mare ocazie pentru CFR in finalul reprizei. Portarul italian Pigliacelli a blocat in extremis reluarea lui Rondon din doi metri la centrarea lui Omrani de pe flancul stang.

CFR a inceput mai bine partea secunda si a controlat jocul, iar in minutul 56 Boli a pus capul pentru 2-1 la o centrare a lui Deac de pe flancul drept.

Deac avea mai apoi sa-si treaca si el numele pe lista marcatorilor dintr-o lovitura de la 11 metri obtinuta de Vinicius in minutul 75.

Craiova s-a aruncat cu disperare in atac si a irosit doua bune sanse de a forta trimiterea meciului in prelungiri la reluarile lui Koljic si Bairam. Ambele cu capul peste poarta aparata pentru ultima data de Arlauskis, acesta despartindu-se de CFR.

Caseta tehnica

Craiova: Pigliacelli - Vlădoiu, Cosic, Acka, Vătăjelu - Nistor, Mateiu (Ivanov ’75), Cicâldău – Bărbuţ (Ivan ’59), Koljic, Mihăilă (Baiaram ’75). Antrenor: Cristiano Bergodi.

CFR Cluj: Arlauskis - Burcă, Vinicius, Boli, Camora – Itu (Costache ’65), Bordeianu (Aurelio ’84), Deac – Omrani (Pereira ‘84), Rondon (Hoban ’65), Joca (Chipciu ‘8). Antrenor: Dan Petrescu.

Dan Petrescu nu s-a aflat pe banca clujenilor, fiind necesar ca el să mai rămână două zile în izolare. Echipa a fost condusa de Valeriu Bordeanu.

Cartonaşe galbene: Nistor ’58, Cosic ‘76 / Chipciu ‘41.

Arbitri: Ovidiu Haţegan - Octavian Şovre, Vasile Marinescu - Radu Petrescu.



CFR Cluj invinge Craiova in Banie si obtine titlul in Liga 1