Liga 1

CFR Cluj invinge Astra si urca pe trei in clasament

Sursă foto: facebook.com/afcastragiurgiu

Echipa CFR Cluj a castigat, vineri seara, duelul cu Astra Giurgiu, scor 3-2 (2-1), in etapa a 2-a din playoff. In clasament CFR Cluj a urcat pe locul trei in clasament.

Aceasta dupa ce oaspetii au avut un inceput perfect de meci, cu gol marcat de Alexandru Ionita in minutul 3 la prima actiune ofensiva a campioanei din sezonul trecut.

Ionita a scapat singur spre poarta adversa si l-a invins pe portarul Mihai Minca cu un sut in forta la care acesta n-a avut reactie.

Dupa cinci minute Astra a ratat de putin desprinderea pe tabela la sutul lui Constantin Budescu in bara dintr-o lovitura libera, pentru ca imediat dupa mingea reluata de Cristi Sapunaru sa fie scoasa de acelasi Minca.

CFR Cluj a egalat repede prin Alexandru Paun in minutul 15, dupa ce patru minute mai devreme gazdele avusesera un gol anulat gresit pe motiv de offside la Billel Omrani.

Pierdere grea pentru Astra la jumatatea reprizei, dupa ce portarul Silviu Lung jr. a parasit terenul in ambulanta SMURD ca urmare a unui balon primit in plina figura de la Omrani. Acesta a sutat in minge dupa fluierul arbitrului si nu s-a ales nici macar cu un cartonas galben.

Tensiunea acumulata a erupt in finalul reprizei, cand Budescu a fost la un pas sa-l bata pe centralul Sebastian Coltescu si s-a ales doar cu galben dupa potopul de injuraturi adresate centralului caiovean, iar antrenorul Marius Sumudica a fost trimis in tribuna pentru proteste.

Bara pentru CFR Cluj la reluarea lui Omrani din cadere in minutul 42, pentru ca in ultimul minut al primei reprize Ciprian Deac sa impinga in poarta mingea respinsa de portarul Ivanov dupa un sut al aceluias Omrani.

Omrani avea sa marcheze in cele din urma golul de 3-1 in minutul 72 cu o reluare de cap in urma unui corner si, dupa doua minute, tot el obtinea lovitura de la 11 metri in contact cu Ivanov.

Liviu Antal, jucator intrat la pauza, a ratat penalty-ul la debutul sau in tricoul celor de la CFR Cluj.

Sapunaru a redus din diferenta in minutul 90 cu un sut din apropiere la o minge respinsa in fata de Minca, pentru ca in al doilea minut de prelungiri oaspetii sa rateze de putin egalarea.

Fabricio a sutat in forta dintr-o lovitura libera si Minca s-a opus golului cu o parada de zile mari.



CFR Cluj invinge Astra si urca pe trei in clasament