Liga 1

Ca pe vremea Diviziei A: Două goluri din ofsaid au decis titlul Ligii 1 2022

„Finala campionatului” dintre CFR Cluj și FCSB nu mai avea loc, după de arbitrii din Liga 1 au validat în etapa a noua din playoff două goluri din ofsaid, unul pentru Voluntari contra lui FCSB și unul pentru CFR Cluj contra Universității Craiova.

În timp ce Liga Profesionistă de Fotbal amână an de an instalarea arbitrajului video (VAR)  în Liga 1, erorile de arbitraj strică fotbalul de pe teren. Toată lumea aștepta o confruntare directă dintre CFR Cluj și FCSB cu titlul pe masă, însă aceasta s-a transformat într-un meci fără miză, grație unor goluri validate incorect de vajnicii noștri arbitri. Vajnici pentru că, deși în alte țări s-au eliminat erorile prin introducerea VAR, noi încă discutăm de 33 de ani despre dacă a fost ofsaid sau nu, în timp ce fotbalul își pierde încet-încet din valoare și audiență din cauza lipsei de corectitudine.

Sâmbătă, FCSB ar fi avut nevoie de o victorie în partida cu Voluntari pentru a râmîne în cărți pentru finala campionatului. Aceasta ar fi venit, dacă golul de 2-2 înscris în minutul 88 de Cristi Costin ar fi fost anulat corect pentru ofsaid (foto sus dreapta). Surse din cadrul Comisiei Centrale a Arbitrilor au afimat că analiza video a indicat „un ofsaid de 3-5 centimetri”.

Duminică, CFR Cluj avea nevoie să câștige cu Universitatea Craiova pentru a-și trece în palmares cel de-al cincilea titlu de campioană cu o etapă înainte de final. Și a reușit un 2-1, bazat însă pe un prim gol marcat din ofisaid de Boateng (foto sus stânga). Fără el, ar fi fost 1-1, iar titlul s-ar mai fi jucat încă în ultima etapă, așa cum ar fi fost corect privind evoluțiile de pe teren.

Însă, arbitrii noștri care nu știu să vadă un ofsaid în două partide de importanță majoră, au decis că nu.

Vadim CușnarencuCa pe vremea Diviziei A: Două goluri din ofsaid au decis titlul Ligii 1 2022