Astra Giurgiu

Ioan Niculae, cel mai bogat patron din Liga 1 e banuit ca a dat cea mai mare mita din Romania

Ioan Niculae, cel mai bogat om din Romania la concurenta cu Ion Tiriac, este banuit ca ar fi dat o mita uriasa pentru a scapa de un dosar penal.

Informatiile vin de la fostul ofiter acoperit Robert Turcescu. Acesta sustine ca in cazul fostei sefe a DIICOT, Alina Bica, urmarita penal pentru probleme legate de Agentia Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, au inceput sa apara noi fapte.

Bica probabil a inceput sa ciripeasca pentru a scapa cu o pedeapsa mai mica si a inceput sa dezvaluie alte fapte de coruptie pe care le stie.  Astfel au iesit la iveala fapte care duc spre Niculae, patronul de la Astra Giurgiu.

Concret, Niculae i-ar fi propus Alinei Bica o mita de 3,5 milioane de euro pentru ca aceasta sa intervina pe langa procurori si sa amane cercetarile intr-un dosar care il privea, cel de subminare a economiei nationale. Alina Bica s-ar fi conformat si ar fi oprit cercetarile in acel dosar. Ce om ar fi putut sa reziste la 3,5 milioane? 

In schimbul acestei sume si a serviciului cerut, Niculae se angaja sa o sustina pe Alina Bica pentru functia de Procuror General al Romaniei. Insa, acum Alina Bica este arestata, iar nori negri plutesc si asupra lui Ioan Niculae.

Mita de 3,5 milioane de euro este cea mai mare vehiculata pana acum in discutiile legate de mitele date in Romania.

[news-110858]



Ioan Niculae, cel mai bogat patron din Liga 1 e banuit ca a dat cea mai mare mita din Romania