Astra Giurgiu

Astra Giurgiu in pragul dezintegrarii. Sumudica: "Este singura solutie"

Marius Sumudica a facut o radiografie completa a problmelor intampinate in prezent de liderul Ligii 1, Astra Giurgiu, echipa care din cauza lipsurilor financiare este pe cale sa-si piarda in iarna cei mai buni jucatori.

“Vom vedea ce se va intampla. Problema nu este la mine, este la jucatori. Ei trebuie sa-si faca datoria pana la capat. Nu m-am gandit sa plec nicio clipa, nu stiu de unde a aparut. Nici n-am cum sa plec de la Astra pentru ca sunt niste clauze contractuale. Am spus ca plec doar daca jucatorii mei ar pleca la echipele din fruntea clasamentului pentru ca am slabi”, a declarat Sumudica in cursul zilei de joi.

Acesta a mai spus ca a facut tot posibilul pentru a tine grupul unit, dar ca vremea lui a trecut si ca in pauza de iarna Astra se poate dezintegra la nivelul lotului.

“A trecut vremea mea. Mi-am facut datoria timp de sase luni. I-am tinut cat am putut, de acum incolo vom vedea. Stiam ca cei de la UEFA ne vor amenda pentru ca n-am facut dovada platilor. Se va scadea acea amenda si diferenta de bani va veni pana la finalul anului sau la inceputul anului urmator. Nu cred ca se va ajunge sa fim exclusi din competitiile europene”, este de parere Sumudica.

Singura solutie viabila in acest moment pentru ca Astra sa poata continua activitatea o reprezinta vanzarea jucatorilor de top.

“Cred ca este cea mai buna perioada din istorie a clubului Astra. Suntem pe primul loc calendaristic in anul 2015. A fost un an extraordinar, cel mai bun an si al meu ca antrenor. E dureros ca ne lovim de astfel de probleme. Norocul altora. Este foarte greu ca jucatorii sa fie tinuti si sa fie achitate restantele financiare. Singura solutie este sa vindem jucatorii. Banii de la Liga vor veni dupa sarbatori, la fel si cei de la UEFA. Atunci ramane sa cedam jucatori pe sume derizorii pentru valoarea lor”, a mai spus Sumudica.

Marius Sumudica a acuzat probleme medicale in timpul meciului cu Dinamo din sferturile Cupei Romaniei si a fost internat pentru o noapte la Spitalul Militar.



Astra Giurgiu in pragul dezintegrarii. Sumudica: "Este singura solutie"