Liga 1

Astra bate Viitorul si urca pe loc de playoff

Campioana Astra Giurgiu s-a impus la limita, cu 1-0 (0-0), in fata liderului Viitorul Constanta, duminica seara, intr-un meci extrem de taios din etapa a 24-a a Ligii 1. Meciul a fost live text aici.

Unicul gol al meciului a fost marcat de Felipe Teixeira in minutul 58 dupa o lovitura de la coltul terenului executata de Budescu.

Budescu a centrat pe scurt, mingea a fost respinsa pe spate de un aparator al Viitorului si Teixeira, pe urmarire la bara a doua, impinge mingea in poarta.

In urma acestui rezultat Astra Giurgiu urca pe loc de playoff in clasament si o impinge in afara primelor sase pozitii pe Dinamo. Echipa lui Marius Sumudica are si un meci mai putin disputat, restanta cu CSM Poli Iasi programata pe 2 martie de la ora 20:00.

Prima repriza

Miza celor trei puncte si-a spus cuvantul inca din debut, iar primul moment tensionat nu a intarziat sa apara. Sumudica a intrat in teren un metru in minutul 9 pentru a-i face cateva reprosuri centralului Radu Petrescu.

Odata depasit momentul a venit si prima ocazie. Budescu a executat direct spre poarta si a ratat de putin tinta dintr-o lovitura libera din marginea careului, faza fixa rezultata in minutul 14 dupa faultatul lui Tiru asupra lui Niculae.

Cea mai mare ocazie a reprizei pentru cei de la Viitorul a venit la chiar ultima faza a primului mitan de asemenea dintr-o faza fixa.

Morar a executat direct o lovitura libera si mingea a trecut putin pe langa poarta.

Partea secunda

Hagi l-a inlocuit pe Iancu la pauza cu Vina in cautarea unui plus de viteza, insa golul din minutul 58 i-a dat peste cap planurile Regelui.

Viitorul a incercat sa vina peste Astra in cautarea egalarii, insa tot gazdele au trecut pe langa gol. Budescu, scapat singur cu portarul in minutul 76, nu a reusit sa-l invinga pe Ramniceanu si deznodamantul s-a amanat.

Cu cinci minute inaintea finalului cei de la Viitorul au ratat cea mai mare ocazie a reprizei prin Coman, jucator intrat dupa pauza, la o lovitura libera pe care tot el o obtinuse.

Sutul lui Coman de la peste 25 de metri a fost respins de Lung cu o parada de zile mari si Astra a pus mana pe toate punctele intr-un duel vital pentru calificarea in playoff.



Astra bate Viitorul si urca pe loc de playoff