Liga 1

ASA Tirgu Mures tine Steaua sub presiune, dupa victoria in fata lui CSU

ASA Tirgu Mures pus capat seriei de 19 etape fara infrangere a lui CSU Craiova, scor 2-1, apropiindu-se la doar un punct de Steaua in clasamentul Ligii 1. Zicu a punctat ideal pentru gazde, in minutele de prelungire ale primei reprize, iar N'Doye le-a oferit un final relativ linistit celor 7000 de oameni prezenti in tribunele stadionului Trans-Sil. Andrei Herghelegiu a redus din diferenta, in minutul 90.

Meciul de la Tirgu Mures a debutat cu o faza litigioasa in suprafata de pedeapsa a oaspetilor, dupa ce bulgarul Manolov a cazut de langa un adversar, in fata arbitrului aditional. Brigada condusa de Ovidiu Hategan a considerat, pe buna dreptate, ca nu se impunea o decizie in favoarea muresenilor.

La urmatorul atac, Claudiu Bumba a reluat pe centrul portii o minge saltata in preajma careului peste apararea lui CSU.

In minutul 26, le-a venit randul oltenilor sa ceara penalti la un presupus fault comis asupra brazilianului Madson. O faza mai clara de aceasta data, in conditiile in care jucatorul lui CSU avea prim-planul cu Voiculet in zona punctului cu var.

Ianis Zicu a facut diferenta in prelungirile primei reprize, cu o executie splendida de la aproximativ 30 de metri. Balgradean a vazut tarziu si nu a mai putut interveni in timp util.

Craiova a fost aproape sa revina pe tabela, imediat dupa reluare, cand Ionut Tarnacop a trimis un sut-bomba de la mare distanta, blocat cu dificultate de Edi Stancioiu.

Intrat de doua minute pe teren, senegalezul Ousmane N'Doye (67) a distantat-o pe ASA Tirgu Mures la doua goluri. Inchizatorul ardelenilor a inscris printr-o lovitura de cap imparabila din apropiere, singur cu Balgradean.

Golul de 2-0 al muresenilor a venit la capatul unei faze la limite, cu N'Doye aflat intr-o pozitie suspecta de ofsaid.

Chiar inainte sa se indice cele 6 minute de prelungire, Andrei Herghelegiu a redus din diferenta cu un sut simplu din 6 metri. Andrei Ivan a centrat periculos de pe partea dreapta, iar fostul atacant al Iasului a tinut in viata, pentru putin timp, sperantele oltenilor.

ASA Tirgu-Mures: Stancioiu - Feussi, Gonzalez, Bejan, Sepsi - Gorobsov, Voiculet - Zicu (N'Doye 65), Goga (Szekely 85), Bumba (Hora 58) - Manolov

Rezerve: Viciu, Szekely, Balaur, Axente, Hanca, N'Doye, Hora

CS U Craiova: Balgradean - Achim, Acka, Frasinescu, Tirnacop - Brandan, Madson (A. Herghelegiu 83), Baluta (M. Briceag 46), Bawab (A. Ivan 72) - Mateiu, Rocha

Rezerve: Brac, Da Graca, Briceag, Ivan, Herghelegiu, Dumitras, Izvoranu

Arbitru: Ovidiu Hategan (Arad)

Cartonase galbene: Fl. Bejan 29, N. Gorobsov 38/ S. Izvoranu 36 (pe banca de rezerve), Achim 40, Madson 66, Frasinescu 90+6

Cartonase rosii: -

Stadion: Trans-Sil (Tirgu Mures)

Spectatori: 7000



ASA Tirgu Mures tine Steaua sub presiune, dupa victoria in fata lui CSU