Fotbal

Gaz Metan obtine prima victorie in campionat, 2-1 la Corona

Mediesenii au pus capat seriei de trei remize cu un succes la limita, scor 2-1, pe terenul nou-promovatei Corona Brasov, gratie unei executii de generic a lui Tahar Aymen, venita la un minut distanta de momentul cand Sergiu Bus izbutise sa anuleze avantajul oaspetilor. Florin Dan a fost autorul primului gol.

Dupa un prim sfert de tatonare, Gaz Metan si-a inceput seria ocaziilor la poarta lui Marc cu o pasa excelenta spre Llullaku, cel care avea sa traga in blocajul fundasilor adversi din marginea careului mic, nemarcat.

Pe contraatac, Sergiu Bus a tras agonizant pe langa stalpul portii, pentru ca in careul celalalt, executia lui Bud sa fie deviata in corner de unul dintre fundasii Coronei.

In minutul 19 puteam asista la un gol spectaculos, insa "foarfeca" lui Azdren Llullaku a ocolit cu mult spatiul portii aparate de Traian Marc.

Prima parte s-a incheiat cu o noua ocazie a Mediasului: Llullaku a centrat perfect de pe partea dreapta, Bud a reluat cu capul sub bara, Marc salvandu-si colegii de primirea unui gol in cel mai nepotrivit moment (min. 45).

Forcingul mediesenilor a continuat si in repriza a doua, cand Todea a tras primul semnal de alarma, la patru minute de la reluare, cu un sut in plasa laterala, iar Florin Dan, introdus la pauza, a modificat pentru prima data tabela din centrarea lui Radu Zaharia (55').

Elevii lui Cristi Dulca se puteau distanta pe tabela in minutul 60, cand Cristi Bud a trecut in doua randuri pe langa golul de 2-0, Marc opunandu-se de fiecare data.

In schimb, au inscris brasovenii, 1-1, la capatul unui sut bomba expediat de Dalbea, in bara, continuat cu o pasa perfecta a lui Martac, care l-a pus in situatie ideala pe Bus, autorul acestei reusite.

Brasovenii nu au avut timp sa se bucure prea mult, in conditiile in care, la atacul imediat urmator, Tahar Aymen si-a trecut in CV primul gol in Liga 1 printr-o executie splendida din afara careului.

Corona: Marc - Martac, Asanovic, Damian, Arce - Neacsa (Olariu 80'), Dalbea, Vranjkovic (Aguirre 68'), Vlad Munteanu II - Bus, Brata (Braganca 74')

Rezerve: Danalache, Burlacu, Tudose, Olariu, Aguirre, Rafa Stanescu, Braganca

Gaz Metan: Buchta - Zaharia, Muth, Frasinescu, Buzean - Todea, Tahar - Llulaku (R. Avram 81'), Vitinho (Fl. Dan 46'), C. Petre (Al. Muntean 68') - Bud

Rezerve: Greab, Markovic, Fl. Sandu, Avram, Al. Munteanu, Fl. Dan, Fabio Bravo

Cartonase galbene: Dalbea 50', Braganca 77'/ Bud 51', Fl. Dan 84'

Cartonase rosii: -



Gaz Metan obtine prima victorie in campionat, 2-1 la Corona