Fotbal International

Selecționerul Irakului aproape să fie luat la bătaie de jurnaliști după eliminarea de la Cupa Asiei

Sursă foto: https://twitter.com/mundodeportivo

”Leii din Mesopotamia” au ajuns în optimile de finală la Cupa Asiei după trei victorii la rând și ambițiile erau mari printre fanii irakieni.

Iordania produce surpriza în optimile Cupei Asiei. A eliminat echipa care a învins Japonia în faza grupelor

 

Doar că la meciul cu Iordania din optimi echipa Irakului a avut 2-1 până în minutele suplimentare, când a primit două goluri și a plecat acasă.

Jurnaliștii irakieni și-au vărsat nervii după meci pe selecționerul spaniol Jesus Casas, acesta fiind aproape să ia bătaie chiar în sala de conferințe.

Casas este considerat principalul vinovat pentru ratarea calificării în sferturi, irakienii reproșându-i acestuia că ar fi dat prea multe interviuri pentru presa din țara natală și astfel a lăsat pregătirea turneului final în plan secund.

Chiar și după episodul delicat petrecut la finalul meciului cu Iordania spaniolul Casas a declarat că nu se gândește să renunțe la postul de selecționer al Irakului.

Între timp faza optimilor a continuat, marți, cu meciul dintre Uzbekistan și Thailanda, o partidă câștigată de uzbeci, cu 2-1. Toate golurile au fost marcate cu execuții din afara careului.

Uzbekistan va întâlni Qatar în sferturile de finală, fiind la un pas de egalarea celui mai bun rezultat din istorie la Cupa Asiei. În 2011 ajungeau până în semifinale și terminau competiția pe locul al patrulea.



Selecționerul Irakului aproape să fie luat la bătaie de jurnaliști după eliminarea de la Cupa Asiei