Fotbal International

Iordania produce surpriza în optimile Cupei Asiei. A eliminat echipa care a învins Japonia în faza grupelor

Sursă foto: https://twitter.com/afcasiancup

Echipa Iordaniei a întors rezultatul în meciul cu Irak de la 1-2 în minutul 76 și a obținut o calificare spectaculoasă între primele opt formații.

Irak produce o mare surpriză la Cupa Asiei. ”Leii din Mesopotamia” sunt calificați în optimi!

 

Iordania s-a impus cu 3-2 printr-un gol marcat în minutul 90+7 de Al Rashdan cu un șut din afara careului.

Calificată în optimi din rândul echipelor care au încheiat faza grupelor pe locul al treilea, Iordania a deschis scorul în fața Irakului în prelungirile primei reprize.

Irak, echipă care a câștigat toate cele trei meciuri din faza grupelor, incluzând aici și victoria obținută contra Japoniei, a întors rezultatul în repriza secundă prin Natiq (68) și Hussein (76).

Acesta din urmă a primit al doilea cartonaș galben pentru întârzierea reluării jocului după golul marcat și a fost astfel eliminat din meci.

Un moment care a cântărit decisiv în economia partidei, Iordania întorcând spectaculos rezultatul prin două goluri în două minute în timpul suplimentar.

Iordania va juca pentru a treia oară în sferturi la Cupa Asiei, după 2004 și ediția din 2011 găzduită ca și cea din prezent de Qatar.

Pentru un loc în semifinale Iordania va întâlni Tadjikistan, o echipă debutantă la turneul final din Cupa Asiei și care a eliminat Emiratele Arabe Unite în optimi la loviturile de departajare, cu 5-3, după ce la finalul celor 90 de minute tabela a arătat 1-1.

 


Iordania produce surpriza în optimile Cupei Asiei. A eliminat echipa care a învins Japonia în faza grupelor