Fotbal International

Irak produce o mare surpriză la Cupa Asiei. ”Leii din Mesopotamia” sunt calificați în optimi!

Sursă foto: https://twitter.com/afcasiancup

În duelul primelor două clasate în Grupa D, Irak a învins Japonia, cu 2-1 (2-0), și are punctaj maxim înaintea etapei finale.

Se știe prima echipă calificată în optimile Cupei Asiei

Irakienii au deschis scorul repede, în minutul 4, prin Aymen Hussein, jucător care a profitat de respingerea portarului japonez Sugawara pentru a trimit mingea cu capul în poartă la o centrare din stânga.

Același Aymen Hussein a majorat avantajul Irakului în minutul 45+4, de asemenea cu o lovitură de cap din interiorul careului.

Japonia a reacționat târziu și a redus din diferență prin Wataru Endo, tot cu capul, după o lovitură de la colțul terenului.

Deși mai aveau la dispoziție cinci minute din timpul adițional, niponii n-au mai avut puterea să salveze remiza, astfel că Irak a pus mâna pe cele trei puncte, instalându-se la conducerea unei grupe din care mai fac parte Vietnam și Indonezia, echipe care au pierdut în prima etapă.

Primele două clasate se califică în optimile de finală, dar și cele mai bune patru echipe care încheie faza grupelor pe locul al treilea.

Irak este a doua echipă care și-a asigura matematic un loc în optimi, după Qatar.

Japonia este cea mai titrată echipă din istorie la Cupa Asiei, cu patru trofee obținute din cinci finale disputate. Ultima oară niponii au cucerit Cupa Asiei în 2011, pierzând finala de la ediția precedentă în fața Qatarului, gazda actualului turneu final.

Irak a câștigat o dată competiția, în 2007, când a trecut în finală de Arabia Saudită.



Irak produce o mare surpriză la Cupa Asiei. ”Leii din Mesopotamia” sunt calificați în optimi!