Fotbal International

Rotariu povesteste cum l-a marcat pe Maradona in 90: “Am jucat mai dur, dar n-a ripostat niciodata”

Sursă foto: https://www.pinterest.com

Iosif Rotariu a fost acel numar 5 din echipa Romania despre care Diego Maradona povestea in iunie 2020 ca “i-a rupt glezna” in meciul de la Napoli, din urma cu trei decenii.

La putin ore dupa plecarea dintre noi a marelui jucator argentinian, Iosif Rotariu a rememorat momentele premergatoare duelului cu Argentina lui Maradona.

Rotariu a primit fara sa se gandeasca prea mult sarcina de a-l marca pe Maradona chiar pe San Paolo, terenul unde argentinianul era zeu in tricoul lui Napoli.

“L-am vazut pe tunelul de la intrarea pe teren cate jonglerii facea cu mingea si cat de relaxat era. Eu aveam emotie, eram speriat, ma uitam tot timpul la el, sa vad ce face, cum se misca, stiam ca trebuie sa-l marchez.

"Am avut privilegiul acesta si sansa sa fiu aproape de un om care cred eu ca a fost cel mai mare din istorie”, a declarat Iosif Rotariu la postul de radio Europa FM.

Fostul international roman mai povesteste ca a fost nevoit sa bage “material” la Maradona, asa cum se spune in limbajul de stadion, insa niciodata argentinianul nu a ripostat.

“In foarte multe momente nu am avut alta posibilitate decat sa intru putin mai dur si sa-l lovesc. Era normal sa aiba anumite reactii, era cel mai mare jucator si campion mondial, dar nu au fost din punct de vedere fizic, sa ma loveasca.

"La cat l-am lovit eu, ma asteptam ca la urmatoarea faza sau candva sa vina sa ma loveasca, dar nu, si-a vazut tot timpul de joc. Eu l-am lovit de cele mai multe ori, el s-a comportat ca un mare campion.

"Daca l-as fi lasat singur, sa nu-i fac marcaj, cum se face azi, marcaj in zona, cu siguranta ar fi reusit sa marcheze si am fi pierdut”, a mai spus Rotariu.

Romania - Argentina s-a incheiat 1-1 si ambele echipe au mers mai departe.

Drumul Romaniei s-a oprit la Genova, unde pierdeam la 11 metri in fata Irlandei.

Argentina a ajuns pana in finala, unde se vedea invinsa de Germania “Kaiserului” Franz Beckenbauer.

Diego Armando Maradona a murit la varsta de 60 ani dupa un stop cardiac suferit in timpul somnului.

Ultimele zile din viata celui mai mare numar 10 din istoria fotbalului au fost mai degraba cenusii pentru acesta.

La inceputul lunii noiembrie Maradona fusese operat de urgenta pe creier pentru indepartarea unui hematom.

Operatia fusese considerata un succes la momentul respectiv, iar acum fostul mare jucator se afla in procesul de recuperare.Rotariu povesteste cum l-a marcat pe Maradona in 90: “Am jucat mai dur, dar n-a ripostat niciodata”