Fotbal International

Saudiții nu-l iartă pe Mancini, antrenor plătit regește: ”Un gest inacceptabil”

Sursă foto: https://twitter.com/sevensftbl

Antrenorul italian Roberto Mancini a plecat mai devreme de pe banca tehnică, fără să aștepte deznodământul loviturilor de departajare, în optimile Cupei Asiei.

Coreea de Sud scoate Arabia Saudită din Cupa Asiei la penalty-uri. Roberto Mancini a plecat înaintea ultimei execuții și riscă demiterea

Mancini a surprins pe toată lumea când s-a îndreptat spre vestiare, deși loteria loviturilor de la 11 metri nu se încheiase, la partida dintre Arabia Saudită și Coreea de Sud, meci din optimile de finală.

Plecarea antrenorul a fost un gest inacceptabil și am discutat cu el pentru a înțelege de ce a făcut asta”, a declarat Yasser Al-Misehal, președintele Federației Saudite de Fotbal, pentru postul de televiziune saudit SSC.

Răspunsul lui Mancini nu a întârziat să apară: ”Am crezut că s-a terminat”.

După ce rataseră două lovituri de la 11 metri, saudiții aveau șanse minime de a reveni, astfel că Mancini a crezut că nu mai este oportun să vadă ultima lovitură a sud-coreenilor.

Pentru un salariu anual de 23 de milioane de euro Mancini ar fi putut face totuși efortul de sta până la final pe bancă.

Acesta are un contract valabil până în 2027, cu obiectivul de a califica Arabia Saudită la proxima Cupă Mondială.

”Din punct de vedere tehnic, noi suntem mulțumiți de prestația avută la Cupa Asiei”, a mai spus președintele federației saudite referitor la Mancini.

Arabia Saudită a fost eliminată în optimi de Coreea de Sud, după ce a fost egalată în minutul 90+9 și a pierdut apoi la loviturile de la 11 metri.



Saudiții nu-l iartă pe Mancini, antrenor plătit regește: ”Un gest inacceptabil”