Fotbal International

Coreea de Sud scoate Arabia Saudită din Cupa Asiei la penalty-uri. Roberto Mancini a plecat înaintea ultimei execuții și riscă demiterea

Sursă foto: https://twitter.com/afcasiancup

Duelul dintre Coreea de Sud și Arabia Saudită a ținut capul de afiș până acum în faza optimilor de finală la Cupa Asiei, o partidă care și-a găsit deznodământul la loteria loviturilor de departajare.

Selecționerul Irakului aproape să fie luat la bătaie de jurnaliști după eliminarea de la Cupa Asiei

Saudiții au deschis scorul la prima fază a reprizei secunde prin Radif după o acțiune rapidă de atac, întreagă apărare sud-coreeană fiind prinsă pe picior greșit.

Chiar dacă Arabia Saudită l-a avut pe bancă pe Roberto Mancini, totuși saudiții nu sunt italieni când vine vorba de fotbal cel puțin și tactica aleasă de a apăra cu dinții avantajul minim de pe tabelă s-a dovedit falimentară.

Coreea de Sud a asediat pur și simplu careul advers și, după o bară transversală, Cho-Gue Sung a restabilit egalitatea cu capul din șase metri în minutul 90+9 din cele zece acordate suplimentar.

S-a intrat în prelungiri unde portarul sud-coreean a devenit eroul unei națiuni.

Mai întâi a apărat in extremis în minutul 120+2, pentru ca la loviturile de departajare să apere două dintre penalty-uri, la execuțiile lui Al Najei și Ghareeb.

Son Heung Min, cel mai bun jucător asiatic la ora actuală, a deschis seria de lovituri pentru Coreea de Sud.

Roberto Mancini n-a mai așteptat ultima execuție și a părăsit banca saudită, un gest care se poate lăsa cu demiterea.

Coreea de Sud, echipă pregătită de Jurgen Klinsmann, merge în sferturi unde va avea misiune și mai dificilă contra Australiei.

”Cangurii” au trecut în sferturi de Indonezia, cu 4-0.



Coreea de Sud scoate Arabia Saudită din Cupa Asiei la penalty-uri. Roberto Mancini a plecat înaintea ultimei execuții și riscă demiterea