Fotbal International

Cristiano Ronaldo, noul Balon de Aur

Suspansul, atat cat mai ramasese din el, a fost spulberat luni seara la organizata de revista France Footbal la Paris si in cadrul careia a fost anuntat castigatorul trofeului Balonul de Aur.

Asa cum era de asteptat si cum de altfel a si aparut inca de la primele ore ale diminetii, castigatorul Balonului de Aur din acest an este portughezul Cristiano Ronaldo.

Atacantul de la Real Madrid i-a devansat pe Lionel Messi si Antoine Griezmann, trecandu-si in cont al patrulea trofeu, dupa cele obtinute in 2008, 2013 si 2014.

Ronaldo s-a apropiat astfel la un singur trofeu de Messi, jucator care a cucerit pana acum de cinci ori in cariera Balonul de Aur.

Castigator al Ligii Campionilor cu Real Madrid si al Campionatului European cu nationala Portugaliei, Ronaldo a avut de partea sa toate argumentele pentru a-l devansa in acest an pe Messi.

Este pentru al 9-lea an la rand cand Balonul de Aur este obtinut de Ronaldo sau Messi, de la Kaka in 2008 niciun alt jucator nu a mai pus mana pe acest ravnit trofeu.

Pentru Balonul de Aur din acest an, trofeu revenit suta la suta la France Footbal dupa ruperea parteneriatului cu FIFA, au votat 173 de jurnalisti din intreaga lume.

Anul lui Ronaldo in cifre

2 - trofee majore castigate.

4 - numarul trofeelor Balonul de Aur castigate in cariera. Doar alti doi portughezi au mai castigat acest trofeu, Eusebio in 1965 si Luis Figo in 2000.

51 - goluri marcate in 2016 la echipa de club si la nationala. Pentru Real Madrid Ronaldo a marcat 38 de goluri, in timp ce pentru Portugalia a punctat de 13 ori.

94 - Ronaldo a marcat in medie un gol la fiecare 94 de minute in acest an



Cristiano Ronaldo, noul Balon de Aur