Fotbal International

Balonul de Aur revine la origini. Cum se voteaza si care sunt principalele modificari

Dupa cinci ani in care a fost decernat impreuna cu FIFA, trofeul Balonul de Aur se intoarce in acest an la originea sa, anume revista franceza France Football.

Principala modificare fata de anii precedenti este legata de data decernarii prestigiosului trofeu. Intre 2010 si 2015, anuntul a fost facut la inceputul lunii ianuarie.

Acum, France Football revine la traditia existenta inaintea colaborarii cu FIFA si anunta castigatorul inainte de finalul anului in curs. Orasul ceremoniei a fost de asemenea schimbat, urmand ca aceasta sa aiba loc luni seara de la 21:00 in capitala Frantei, Paris.

Cu toate acestea, FIFA isi va acorda propriul premiu pentru fotbalistul anului pe 9 ianuarie intr-o gala separata la Zurich.

Cine voteaza

Alegerea castigatorului Balonului de Aur din 2016 va fi facuta exclusiv de catre jurnalisti. Nu mai putin de 173 de reprezentanti ai mass media din intreaga lume vor vota intr-un proces care va avea loc in cursul zilei de luni, ziua galei.

Intre 2010 si 2015, pe langa jurnalisti au mai fost implicati in procesul de votare capitanii si selectionerii tuturor echipelor nationale din lume. France Football a renuntat la aceste doua categorii.

Favoritii

Intr-o incercare de a pastra un suspans cat mai mare, France Football a renuntat sa mai prezinte o lista scurta a celor trei finalisti si pastreaza asa numita lista lunga a celor 30 de nominalizati.

Chiar si asa, principal favorit la castigarea Balonului de Aur este Cristiano Ronaldo, jucator care a cucerit Liga Campionilor cu Real Madrid si Campionatul European cu nationala Portugaliei.

Ronaldo il devanseaza pe lista favoritilor pe Lionel Messi si Luis Suarez, ambii de la FC Barcelona.



Balonul de Aur revine la origini. Cum se voteaza si care sunt principalele modificari