Fotbal

Federer si Djokovic lupta la Shanghai pentru primul loc ATP

Elvetianul Roger Federer si sârbul Novak Djokovic au declarat ca obiectivul pentru finalul sezonul ramâne ocuparea primului loc în clasamentul mondial. Federer poate pierde primul loc în favoarea sârbului chiar în aceasta saptamâna.

Cei doi vor avea sansa unui duel direct daca vor ajunge în finala turneului ATP Masters 1000 de la Shanghai care se disputa chiar în aceste zile în metropola chineza.

”Sa fiu numarul unu în lume este obiectivul mecu pentru finalul anului si voi încerca sa ating aceasta tinta. Dar cu toate acestea nu ma gândesc în fiecare zi la acest lucru si încerc sa ma concentrez asupra lucrurilor de zi cu zi”, a declarat Djokovic.

Finalistul de la US Open a ajuns la Shanghai dupa ce a câstigat saptamâna trecuta titlul la Beijing în finala cu Tsonga.

Djokovic poate reveni pe primul loc în clasamentul mondial daca va câstiga trofeul la Shanghai, iar Federer nu va atinge faza sferturilor de finala.

Federer nu a mai jucat din septembrie când a reprezentat Elvetia în Cupa Davis. Pentru jucatorul elvetian aceasta este a 299-a saptamâna petrecuta pe primul loc în clasamentul mondial.

Daca va triumfa la Shanghai, Federer îl va egala pe americanul John McEnroe la numarul de turnee câstigate în cariera (77 la numar).



Federer si Djokovic lupta la Shanghai pentru primul loc ATP