Europa League

Tabloul complet al echipelor calificate in sferturile Europa League

Campionatele de top ale Europei au cel putin cate o reprezentanta in faza sferturilor din Europa League cu exceptia Frantei.

Anglia are doua echipe ajunse intre primele opt, Arsenal si Chelsea, la fel ca si Spania care le are in lupta pe Valencia si Villarreal.

Portugalia este reprezentata de Benfica, Germania de Eintracht Frankfurt, in timp ce singura intrusa dar calificata pe merit este Slavia Praga din Cehia.

Slavia este cea mai estica echipa ajunsa in sferturile cupelor europene in acest sezon, dupa o calificare dramatica obtinuta in dauna celor de la Sevilla.

Anglia are asadar sase echipe in sferturile celor doua competitii europene, ceea ce nu s-a mai intamplat din sezonul 2015/16. Atunci Spania a ajuns cu sase echipe in sferturi: Atletico, Real Madrid, Barcelona in Liga Campionilor, respectiv Athletic Club, Sevilla si Villarreal in Europa League.

Tragerea la sorti a sferturilor este programata vineri incepand cu ora 14:00 la sediul UEFA de la Nyon.Tabloul complet al echipelor calificate in sferturile Europa League