Europa League

Steaua sufera o exterminare in masa in Israel. 'Manita' la Maccabi

Steaua a terminat in genunchi meciul din Israel cu Maccabi Haifa, parasind terenul cu doi jucatori in minus si cinci goluri incasate, in Grupa J a Ligii Europa in care joi seara s-a marcat de nu mai putin de 10 ori. Steaua a facut totul ca sa primeasca gol dupa gol, avand doi jucatori eliminati. Dupa ce israelienii au ratat un penalty, la 3-0, stelistii au primit imediat golul de 4-0 ca sa isi faca norma in cel mai dezastruos meci din ultimele decenii. La final, tabela a aratat o 'manita' (o mana) de goluri luata la Haifa.
Cu Florin si Mihai Costea pentru prima data impreuna in teren din primul minut, Steaua a sperat ca va surprinde in Israel cu un atac inedit. Cei care au surprins insa au fost israelienii, contraatacurile lor ucigatoare si aparitiile la finalizare ale lui Amasha ducand la un macel total.

De abia au trecut 10 minute de la fluierul de start si Amasha a dat prima lovitura, dupa ce a scapat fenomenal dintre Iliev si Martinovic. Ajuns in marginea careului stelist, atacantul israelian a sutat cu efect prin dreapta lui Stanca si a deschis scorul.

Prima ocazie a Stelei a venit in minutul 15, cand sutul lui Tatu a ocolit de putin poarta lui Saranov. Tot Tatu putea sa primeasca in fata portii doua minute mai tarziu, insa Florin Costea a fost egoist iar sutul lui a fost prins fara probleme de portarul advers. Nikolic a fost ultimul care sa incheie seria buna a stelistilor la poarta adversa, dupa ce a trimis cu capul peste poarta din centrarea lui Latovlevic.

Insa israelienii n-au renuntat intre timp la lupta, iar in minutul 20 au inscris din nou. Stanca s-a pierdut cu firea la un atac pe dreapta al gazdelor, a reusit sa blocheze in extremis un sut, insa mingea a sarit la Amasha, care a trimis mingea in plasa dintr-o superba foarfeca pe spate.

Doua minute mai tarziu, Tatu putea readuce Steaua in joc, dar mingea trimisa de brazilian cu capul a intalnit bara. Dezamagiti de ratarile in serie si de reusitele viteziste ale israelienilor, stelistii au aratat ca li se inmoaie genunchii, nereusind sa puna probleme serioase la poarta adversa. Steaua a resimtit din plin si lipsa lui Brandan si Tanase.

Iar in minutul 38 dezastrul care se prefigura a prins si mai mult contur. Amasha a scapat fantastic pe contraatac, a intrat in careu, unde a fost agatat din spate de Bicfalvi. Arbitrul suedez a scos cartonasul rosu pentru fundasul stelist si a dat penalty pentru Maccabi. Katan a transformat fara probleme de la 11 metri si a dus scorul la un neverosimil 3-0.

Pana la finalul celei mai dezastruoase reprize pentru Steaua, atat Maccabi cat si echipa lui Ilie Stan au mai semnat cate o ocazie mare de gol. Daca pentru israelieni a ratat acelasi incredibil Amasha, pentru Steaua a ratat Florin Costea, care in minutul 45 a sutat la cativa centimetri de poarta lui Saranov.

Daca la pauza Steaua mai avea o farama de speranta ca poate reveni in joc in repriza secunda, in minutul 64 orice speranta a ros-albastrilor s-a naruit. Ucigasul Stelei, Amasha a mai scos un penalty si o eliminare dupa o patrundere fabuloasa. De aceasta data victima i-a cazut Iliev, bulgarul insotindu-l pe bicfalvi la vestiare. Dar Katan a ratat sansa de a duce scorul la 4-0, sutul lui de la 11 metri cutremurand transversala portii lui Stanca.

Jocul a mers din ce in ce mai bine pentru Maccabi si tot mai prost pentru Steaua. Asediul total la poarta lui Stanca s-a soldat in minutul 73 cu un nou gol al israelienilor, Twatha marcand si el pentru 4-0 cu un sut violent pe jos din afara careului. Cu defensiva facuta franjuri, Steaua a mai primit inca o boaba in minutul 79, de aceasta data Vered aflandu-se la finalizare.

Maccabi Haifa: Saranov - Meshumar, Buljat, Dgani, Twatha - T. Cohen (Azriel '60), Yahaya - Golasa, Katan (Turgeman '66), Vered - Amasha (Boccoli '70). Antrenor: Elisha Levy.

Steaua Bucuresti: Stanca - Martinovici, Iliev, Geraldo, Latovlevici - Bicfalvi, Bourceanu - M. Costea (Mustata '67), Tatu (Rosu '77), Fl. Costea (Rusescu '51) - Nikolici. Antrenor: Ilie Stan.

Cartonase galbene: Yahaya '23 / Latovlevici '24, Tatu '56.

Cartonase rosii: Bicfalvi '37, Iliev '64.

Arbitri: Daniel Stalhammar (central) - Peter Martinsson, Daniel Warnmark (asistenti) - Martin Strombergsson, Bojan Pandzici (asistenti suplimentari) - Stefan Johannesson (rezerva) - toti Suedia.

Clasamentul grupei J este urmatorul: 1. Schalke 04 - 7 puncte, 2. Maccabi Haifa - 6 puncte, 3. Steaua Bucuresti - 2 puncte, 4. AEK Larnaca - 1 punct.

Etapa a IV-a, care va avea loc la 3 noiembrie, programeaza urmatoarele meciuri: Steaua Bucuresti - Maccabi Haifa si Schalke 04 - AEK Larnaca.

Onlinesport: Irina Maxim


Steaua sufera o exterminare in masa in Israel. 'Manita' la Maccabi