Europa League

Steaua a defilat in drum spre grupele Europa League

Steaua a câstigat categoric cu 3-0 meciul de pe teren propriu cu Ekranas, golurile ros-albastrilor în Ghencea fiind marcate de Adi Rocha si Dumitras. Cu scorul general 5-0 în dubla cu lituanienii, Steaua se califica fara probleme în grupele Europa League.

Cu un moral excelent dupa victoria cu 2-0 din tur în deplasare, Steaua a zburdat pur si simplu în Ghencea cu Ekranas. Lituanienii nu au avut nicio sansa în fata entuziasmului ros-albastrilor, care au dominat autoritar pe tot parcursul partidei.

Dupa o serie fulminanta de ratari ale ros-albastrilor, prin suturi de la distanta, sau executii din interiorul careului, Steaua a deschis scorul în minutul 21, în urma unei faze confuze. Un jucator al lui Ekranas a atins mingea cu mâna si arbitrul trebuia sa acorde penalty, dar centralul a lasat jocul sa continue. Mingea a ajuns la Adi Rocha, iar acesta a reluat sec în plasa din marginea careului mic.

Ofensiva sustinuta a elevilor lui Reghecampf a continuat, lituanienii facând cu greu fata sarjelor ros-albastrilor. Împinsi de la spate de 15.000 de spectatori dornici sa vada goluri, stelistii au atacat în valuri iar în minutul 31 s-au distantat pe tabela. Dumitras a driblat superb doi adversari si a trimis în plasa pe lânga portar dintr-un unghi aproape imposibil.

Lucian Filip, Chipciu, Rusescu sau Adi Popa au fost ceilalti jucatori ai Stelei care si-au creat numeroase oportunitati de a înscrie, în fata unei echipe care a facut doar figuratie pe teren. Siguranta calificarii i-a facut însa pe stelisti sa trateze cu putin interes finalizarea, mai ales în repriza a doua, când ocaziile de gol au devenit tot mai putine.

Cu toate acestea, Steaua a reusit sa mai puncteze înca o data cu trei minute înainte de final. Adi Rocha a reusit dubla si a dus scorul general al confruntarii dintre cele doua echipe la 5-0 în favoarea formatiei din Ghencea, care se califica astfel în grupele Ligii Europa. 

Steaua Bucuresti: Tatarusanu - Dumitras, Martinovici (Puscas '58), Gardos, Latovlevici - Filip, Pintilii - Chipciu (Prepelita '46), Rusescu (M. Costea '46), A. Popa - Rocha. Antrenor: Laurentiu Reghecampf.

FK Ekranas: Zubas - Tomkevicius, Dedura, Girdvainis, Urdinov - Kucis, Andjelkovici - Luksa, Varnas (Buinickij '90), Vertelis (Kavaliauskas '71) - Kimantas (Markevicius '77). Antrenor: Valdas Urbonas.

Cartonase galbene: Rusescu '28, Gardos '63, Rocha '78 / Urdinov '48, Tomkevicius '53, Andjelkovici '65.

Arbitri: Tony Asumaa (central) - Mikko Alakare, Marko Hanninen (asistenti) - Jari Jarvinen (rezerva).

La partida de pe stadionul Steaua au asistat 14.841 de spectatori.

Jucatorii echipei Steaua Bucuresti au purtat tricouri speciale inscriptionate cu numele organizatiei non-profit prezidate de Mihai Nesu, "Mihai Nesu Foundation".

Tragerea la sorti a grupelor Ligii Europa va avea loc vineri, de la ora 14.00, la Monaco.



Steaua a defilat in drum spre grupele Europa League