Europa League

Sapte noi echipe calificate in 16-imile Europa League. Calculele pentru ultima etapa

Sursă foto: twitter.com/europaleague

In urma meciurilor disputate joi seara in etapa a 5-a din grupele Europa League, penultima a acestei faze, sapte echipe au obtinut bilete pentru saisprezecimi.

Salzburg, Zenit si Dinamo Kiev s-au calificat si au primul loc asigurat indiferent de rezultatele din ultima etapa.

De asemenea au mai obtinut calificarea echipele Betis Sevilla, Fenerbahce, Krasnodar si Sporting Lisabona.

Alaturi de acestea mai sunt calificate Chelsea, Eintracht Frankfurt, Lazio, Arsenal, Dinamo Zagreb, Bayer Leverkusen si FC Zurich.

Grupa A – Singura necunscuta ramane ordinea primelor doua clasate intre Leverkusen si Zurich.

Grupa B – Salzburg are punctaj maxim dupa cinci meciuri, iar Celtic si Leipzig lupta pentru locul doi. Favorita este echipa din Scotia la adapostul celor trei puncte avans.

Grupa C – Zenit nu mai poate pierde primul loc, in timp ce Slavia Praga, Copenhaga si chiar Bordeaxu lupta pentru locul doi. Copenhaga si Bordeauxa se infrunta in meci direct.

Grupa D – Dinamo Zagreb a castigat grupa dupa 0-0 in deplasare cu Fenerbahce, echipa care si-a asigurat calificarea in urma remizei albe dintre Anderlecht si Spartak Trnava.

Grupa E – Arsenal si Sporting Lisabona merg brat la brat in 16-imi.

Grupa F – Betis a obtinut matematic calificarea, in timp ce AC Milan si Olympiakos se vor duela in meci direct pentru celalalt loc. Echipa italiana are nevoie de o remiza pentru calificare.

Grupa G – Toate cele patru echipe au sanse la calificare fiind despartite de doar doua puncte. In ultima etapa se infrunta Villarreal (7 puncte) cu Spartak Moscova (5 puncte) si Rapid Viena (7 puncte) si Rangers (6 puncte).

Grupa H – Frankfurt isi mentine procentajul de suta la suta dupa victoria cu Marseille, codasa grupei, in timp ce Lazio si-a permis sa piarda in deplasare cu Apollon fiind sigura de locul doi.

Grupa I -  Toate cele patru echipe au sanse la calificare. Liderul Genk (8 puncte) primeste vizita ultimei clasate Sarpsborg (5 puncte), in timp ce pe Malmo o asteapta infernul cu Besiktas la Istanbul. Turcilor le convine si o remiza.

Grupa J – Krasnodar e favorita la calificare prin prisma celor 12 puncte obtinute pana acum si a meciului cu Akhisar din ultima etapa, o formatie care n-a obtinut nici macar un punct. Standard Liege si Sevilla sunt la egalitate de puncte si au meci direct pe Sanchez Ramon Pizjuna in ultima etapa.

Grupa K – Dynamo Kiev e calificata, in timp ce Rennes si Astana vor lupta in Franta pentru al doilea loc. Echipa din Kazahstan are doua puncte in fata si se califica la remiza.

Grupa L – Chelsea are punctaj maxim dupa 4-0 cu PAOK, echipa lui Razvan Lucescu avand nevoie de victorie la scor in ultima etapa cu BATE si de ajutor din partea londonezilor care joaca in Ungaria cu Vidi.



Sapte noi echipe calificate in 16-imile Europa League. Calculele pentru ultima etapa