Europa League

Rapid bate MyPa in primul meci din Europa League

Rapid a învins cu 3-1 în Giulesti echipa finlandeza Mypa, la meciul de debut în noul sezon din Europa League. Rapidistii si-au asigurat prin aceasta victorie un retur linistit pentru meciul din Finlanda. Toate golurile au fost marcate în prima repriza, reusitele giulestenilor purtând semnatura lui Filipe Teixeira, Nicolae Grigore si Daniel Pancu.

Stiind ca sunt favoriti în dubla cu finalndezii de la Mypa, giulestenii au început meciul fara emotii. Atacurile s-au tinut lant în terenul finlandezilor, elevii lui Ioan Ovidiu Sabau reusind sa preseze suficient de mult încât Mypa sa nu poata iesi din aparare. Iar în minutul 8 a si venit golul, Felipe Teixeira reusind sa deschida scorul cu un sut plasat excelent din pozitie centrala.

Crezând ca au un meci facil, giulestenii au facut usor pasul înapoi, cedând din initiativa, ceea ce a dat ocazia finlandezilor sa echilibreze vizibil disputa. Iar în minutul 26, profitând de o desincronizare a apararii alb-visiniilor în zona centrala, Mypa a egalat prin sutul de la 16 metri al lui Williams. Calin Albut poarta si el o parte din vina pentru gol, scapând mingea pe sub mâini în poarta, dupa ce balonul a muscat din gazon.

Doar un sfert de ora au fost cele doua echipe egale pe tabela. Rapidul s-a reorganizat, vazând ca nu e de gluma cu echipa vizitatoare, a accelerat jocul si a reluat ofensiva sustinuta în jumatatea adversa, pâna la pauza reusind sa marcheze de înca doua ori.

Mai întâi a înscris Nicolae Grigore, cu o superba lovitura de cap sub transversala, dupa ce a fost servit excelent de Mihai Roman din lovitura libera. Scorul primei reprize a fost stabilit de scarita lui Daniel Pancu, în minutul 45, dupa ce experimentatul atacant al Giulestiului a luat o faza pe cont propriu în zona centrala.

Blaze Ilijoski, Dorin Goga si Ionut Voicu au debutat în acest meci la Rapid. Toti trei au intrat dupa pauza.

Prima ocazie a reprizei a doua a apartinut tot giulestenilor. În urma unui corner de pe dreapta în minutul 56, mingea a ajuns la Nicolae Grigore, care a trimis din apropiere spre tinta, dar Sesay a scos incredibil de pe linia portii.

Caldura sufocanta de la ora meciului a facut ca jucatorii celor doua echipe sa epuizeze repede combustibilul, astfel ca meciul si-a pierdut din ritm în partea secunda. Actiunile de atac s-au prelungit în ambele jumatati de teren, dar fara ca mingea sa ajunga atât de des la poarta.

Finlandezii au ratat sansa revenirii în meci în minutul 81, când Kukka a tras violent cu pamântul din lovitura libera, dar Calin Albut a scos excelent de la coltul scurt în corner. Trei minute mai târziu Rapid a ratat o mare ocazie de a-si majora avantajul, Ilijoski ratând incredibil sutul din doar 6 metri, cu toata poarta în fata.

Rapid a început meciul cu: Calin Albut, Rui Duarte, Octavian Abrudan, Cristian Oros, Nemanja Milisavljevici, Mihai Roman, Nicolae Grigore, Filipe Teixeira, Stefan Grigorie, Romeo Surdu si Daniel Pancu. Rezerve: Draghia, Ionut Voicu, Ovidiu Burca, Wallace da Silva, Alexandru Coman, Dorin Goga, Blaze Ilijoski.



Rapid bate MyPa in primul meci din Europa League