Europa League

Petrolul incepe la pas in Liga Europa, dupa 18 ani

Petrolul Ploiesti a debutat in sezonul de Liga Europa, joi seara. Lupii galbeni au invins cu 3-0 echipa din Feroe, Vikingur, intr-un meci dominat de la cap pana la coada. A fost primul meci din cupele europene pentru Petrolul, dupa 18 ani.

Echipa lui Cosmin Contra nu a riscat nimic si a deschis scorul abia in minutul 27, dupa ce jucatorii au inceput ca se incalzesc putin si incep sa scoata capul din jocul slab al lui Vikingur, care parca ii tragea si pe ei in jos. Meciul a fost greoi, pentru ca feroezii s-au aglomerat si i-au fortat pe ploiesteni sa joace mult pe benzi.

Scorul de 3-0 nu reflecta diferenta de pe teren, Petrolul a avut si un penalty ratat si o bara, iar portarul feroez a scos sapte sau opt ocazii mari. Petrolul a avut 11 suturi pe poarta, oaspetii nici unul.

Pabolo de Lucas a debutat cu gol la Petrolul si a deschis scorul in minutul 27, cu un sut din careu, bine plasat, la capatul unui corner. De Lucas a aratat ca are experinta, a temporizat de multe ori bine jocul, dar nu a dus un meci intreg la acest moment.

Golul de 2-0 a venit la inceputul partii secunde. Grozav a driblat tot si s-a dus cu mingea aproape pana in poarta. Tot el a marcat si golul al treilea, o lovitura de cap, plasata frumos, cu bolta, in diagonala, peste un portar depasit, in minutul 69. Grozav s-a bucurat pentru dubla si s-a bucurat cu o tumba dubla. Curaj la primul gol al lui Grozav, urmat de limpezime la al doilea.

La scorul de 2-0, Hamza a executat bine un penalty, insa mingea a lovit bara si s-a dus paralel cu linia portii, refuzand sa intre. In partea a doua Teixeira si De Lucas nu prea s-au mai vazut.

Petrolul nu a stralucit si ii lipseste probabil un atacant pur, un om de gol, insa a fost clar peste Vikingur si astepta un adversar mai pe masura in turul 3 preliminar.

Tragerea la sorti are loc chiar a doua zi dupa meci, viner, live text pe onlinesport.ro.



Petrolul incepe la pas in Liga Europa, dupa 18 ani