Europa League

Pandurii pierde dramatic cu Fiorentina

Foarfeca splendida a lui Eric, din prima repriza, nu le-a adus pandurilor nici macar un punct, Fiorentina impunandu-se la limita, scor 2-1, gratie golurilor inscrise spre final de Ryder Matos si Borja Valero. Ramanem doar cu executia magnifica a brazilianului si, evident, cu un gust amar, in conditiile in care ne-am impotmolit iarasi spre final, la mai putin de 24 de ore distanta de semiesecul Stelei din Elvetia.

Masati in propria jumatate inca din primele minute, gorjenii au scapat cu bine dintr-o faza delicata, in care grecul Christou Paraskevas a fost iertat de conationalul sau - Tasos Sidiropoulos - de un penalti evident, in urma unui fault comis asupra lui Ryder Matos (11').

La urmatorul atac, Matos si-a potrivit balonul in preajma careului, insa finalizarea a fost una defectuoasa.

La mijlocul reprizei, Alin Buleica a trimis primul sut spre poarta lui Munua, la un metru alaturi. Asta dupa ce, cu doua minute in urma, portarul Fiorentinei citise bine o pasa a lui Erico peste intreaga defensiva, respingand cu capul din 17-18 metri.

Introdus de trei minute in teren, ca urmare a unei accidentari a lui Razvan Stanca, Pedro Mingote a deturnat "scarita" lui Joaquin in situatie de unu la unu.

Echilibrul s-a rupt in minutul 32, atunci cand centrarea lui Alin Buleica, de pe partea stanga, a fost reluata in vinclul portii de Eric printr-o foarfeca de efect. Reusita playmakerului Pandurilor poate concura cu sanse reale la golul sezonului in Europa League.

Pe contraatac, Eric si Alex Dos Santos au avut ocazia sa majoreze diferenta, doar un moment de neatentie a primului facand ca tabela sa nu sufere modificari pana la pauza.

Italienii au dominat si startul partii secunde, Matos fiind blocat inca o data de Mingote (46'), in timp ce sutul lui Aquilani, din minutul 51, a trecut la o palma peste bara transversala. Borja Valero a avut o ratare monumentala, dupa ce s-a desprins de marcajul lui Iulian Mamele, pentru ca mai apoi sa puna "latul" alaturi din sapte metri.

Pandurii a iesit din carapace cu doua actiuni frumoase de atac, finalizate cu sut puternic al sarbului Momcilovic si executie imprecisa a lui Paul Anton, aflat pe respingere.

In criza de idei, italienii si-au pus sperantele in Munua, cu un sfert de ora inainte de final, cand portarul Fiorentinei a scos in lateral sutul pe coltul scurt al lui Dos Santos.

Pe final, formatia antrenata de Cristi Pustai nu a mai rezistat fizic, moment in care Ryder Matos si-a facut intrarea cu un gol simplu din centrarea lui Cuadrado (86').

Acelasi Cuadrado a destabilizat flancul stang al apararii gorjene, pentru ca Borja Valero sa contribuie la o victorie tipic italieneasca a Fiorentinei.

Pandurii: Stanca (Mingote 24') - Ungurusan, Erico (Mamele 42'), Christou, Momcilovic - Breeveld, Anton - Buleica, Eric, Distefano (Bohale 87') - Dos Santos

Rezerve: Mingote, Sipo, Mamele, Cristea, Adrovic, Nicoara, Ciucur

Fiorentina: Munua - Roncaglia (Capezzi 80'), Gonzalo Rodriguez, Compper, Alonso - Cuadrado, Aquilani, Fernandez (Ilicic 66') - Joaquin, Ryder Matos, Yakovenko (B. Valero 46')

Rezerve: Neto, Savic, Pasqual, Tomovic, Borja Valero, Capezzi, Ilicic

Arbitri: Tasos Sidiropoulos (centru), Christos Akrivos, Damianos Efthimiadis (asistenti), Stavros Tritsonis, Ilias Spathas (suplimentari) si Gagas Dimitrios (rezerva).

Cartonase galbene: Erico 23', Momcilovic 55', P. Anton 79', Mingote 89'/ Rodriguez 69', B. Valero 79'

Cartonase rosii: -

Spectatori: 10.000



Pandurii pierde dramatic cu Fiorentina