Europa League

O nouă finală europeană ar putea avea loc la București

Sursă foto: https://www.facebook.com/NicusorDan.ro

Nicușor Dan, primarul Municipiului București, a anunțat că Arena Națională ar putea găzdui finala Europa League din 2026 sau 2027.

Edilul a spus în cursul zilei de miercuri că a semnat angajamentul pentru depunerea candidaturii în vederea organizării la București a finalei Europa League din 2026 sau 2027.

”Am semnat angajamentul pentru depunerea candidaturii în vederea organizării finalei UEFA Europa League 2026 sau 2027. Calendarul este unul strâns, iar termenul pentru depunerea candidaturii ca oraş organizator este 15 noiembrie. Alte trei ţări candidează pentru organizarea evenimentelor: Germania, Turcia şi Scoţia. După deliberările UEFA, oraşele care vor găzdui cele două finale vor fi anunţate în mai 2024”, a transmis Nicușor Dan pe Facebook.  

”Ar fi o onoare pentru Capitală să găzduiască un asemenea eveniment care va îmbunătăţi imaginea oraşului şi va atrage turişti. Primăria Capitalei are în desfăşurare un protocol cu Federaţia Română de Fotbal şi UEFA prin care îşi asumă să îndeplinească aspectele de organizare cu caracter general solicitate de UEFA, printre acestea regăsindu-se demararea anumitor investiţii pentru a aduce la zi anumite elemente ale Arenei Naţionale, dar şi elaborarea planului de mobilitate dedicat evenimentului şi încheierea protocoalelor necesare”, a mai transmis primarul Capitalei.

Arena Națională a mai găzduit o finală de Europa League, în anul 2012, între formațiile spaniole Atletico Madrid și Athletic Bilbao.



O nouă finală europeană ar putea avea loc la București