Europa League

Mutu imperial, Petrolul se califica magistral

Petrolul Ploiesti s-a calificat, joi seara, in stil de mare echipa europeana in playoff-ul Europa League dupa 4-1 in deplasare cu Viktoria Plzen, echipa care sezonul trecut a evoluat in grupele Ligii Campionilor. Un succes rasunator pentru Petrolul si o evolutie de zile mari pentru Adrian Mutu, care a marcat un gol magnific si a oferit o alta pasa decisiva.

Petrolul a mers la Plzen cu obiectivul declarat de a marca goluri si de a se califica, iar planul ploiestenilor a mers de minune, desi inceputul meciului a aratat o echipa gazda extrem de agresiva si de prezenta in joc.

Cei de la Viktoria Plzen au controlat minutele de inceput ale partidei si nu au permis Petrolului sa dezvolte prea multe actiuni ofensive.

Portarul Pecanha a jucat un rol covarsitor in pastrarea sanselor de calificare pentru Petrolul, interventia din minutul 6 la Petrzela deschizand seria unor interventii laudabile.

Petrolul a replicat in minutul 9 prin Mutu si Teixeira, acesta din urma trimitand periculos la intalnire in fata portii pentru Tamuz, insa acesta nu a reusit desprinderea din marcaj.

Deschiderea scorului s-a produs in minutul 21 in urma unei faze fixe. De Lucas a centrat din lovitura libera, Teixeira a pacalit jocul la offside al gazdelor si a deschis scorul cu un sut din cadere.

Cei de la Plzen au luat cu asalt poarta Petrolului si Alcenat a intervenit decisiv blocandu-l pe Pilar chiar in momentul unui sut pe care scria “gol”.

Ploiestii si-au majorat avantajul in minutul 39 printr-un gol fabulos marcat de Mutu din actiune. Capitanul Petrolului a luat o faza pe cont propriu si a finalizat in stil de mare atacant ca in vremurile lui bune.

Bucuria ploiesteana nu a durat decat un minut pentru ca gazdele au reusit sa revina rapid pe tabela prin Pilar.

Cu toate acestea, la pauza Petrolul avea sa intre cu avantaj de doua goluri. Mutu a pasat decisiv la capatul unui contraatac pentru reluarea cu capul a lui De Lucas.

Petrolul a inchis complet meciul in minutul 69 la capatul unui alt contratac finalizat de Tamuz. Acesta si-a potrivit sutul pe dreptul si l-a invins pe Kozacik cu un sut in forta.

Mutu i-a lasat locul in teren lui Albin in minutul 73 la capatul celui mai bun meci facut in tricoul Petrolului.



Mutu imperial, Petrolul se califica magistral