Europa League

Mircea Lucescu si-a demonstrat clasa. Victorie si calificare in deplasare cu Schalke

Sahtior Donetk a suferit in meciul de pe teren propriu cu Schalke 04, insa la returul de joi seara Mircea Lucescu a pus in scena tactica invingatoare aratand, daca mai era nevoie, ca este unul dintre cei mai mari antrenori din lume.

Sahtior a stat la cutie si asteptat sa o prinda descoperita pe Schalke la adapostul acelui 0-0 de la Lvov.

Greselile formatiei germane nu au intarziat sa apara si Sahtior a lovit letal de trei ori cu brazilienii lui Lucescu in prim plan.

Marlos a deschis scorul in minutul 27 cu o executie de generic din interiorul careului. O faza demna de celebrul joc pe consola FIFA cu desprinderea lui Facundo Ferreyra in stanga si pasa in centru pentru realuarea din intoarcere a lui Marlos.

In minutul 63 a venit randul lui Facundo Ferreyra sa-si treaca numele pe lista marcatorilor, dupa ce tot el castigase intr-o prima faza un duel aerian. Mingea a ajuns la Taison in partea dreapta si acesta a pasat decisiv pentru Ferreyra in fata portii. O simpla formalitate din partea acestuia la finalizare.

Cu 13 minute inaintea finalului echipa lui Lucescu a punctat pentru un 3-0 care a dus la golirea rapida a tribunelor lui Auf Schalke dupa un contraatac devastator.

Totul a pornit de la un balon pierdut in propria jumatate de Sidney Sam, mingea a ajuns la Taison si acesta a inaintat fabulos in regim de viteza cu mingea la picior. Pasa in dreapta pentru Kovalenko si acesta a trimis cu forta sub bara. Un gol in urma caruia suporterii germani de la peluza au aruncat cu ce au nimerit in atacantul ucrainean, inclusiv cu pahare de bere.

Pana la final Sahtior a facut un joc de posesie ca la antrenament si vicecampioana Ucrainei merge in optimile de finala dupa o victorie spectaculoasa si pe deplin meritata.



Mircea Lucescu si-a demonstrat clasa. Victorie si calificare in deplasare cu Schalke