Europa League

Mircea Lucescu salvat de o eroare de arbitraj in meciul cu Schalke

Sahtior Donetk nu a reusit decat o remiza fara goluri, joi seara, in prima mansa a 16-imilor de finala in Liga Europa contra formatiei germane Schalke 04.

Un 0-0 pe teren propriu in exilul de la Lvov obtinut insa cu largul concurs al arbitrului, care a invalidat un gol celor de la Schalke si a inchis ochii la un alt hent in careu.

In pofida faptului ca nu s-a marcat, meciul dintre Sahtior si Schalke a fost unul dens in faze de poarta si din aceasta perspectiva returul de la Gelsenkirchen se anunta unul de neratat.

Rakitskiy a deschis seria ocaziilor in debutul partidei cu un sut de fundas mult peste poarta, faza care l-a scos din minti pe Mircea Lucescu.

A urmat marea ocazie a lui Schalke la sutul lui Belhanda, jucator imprumutat in aceasta iarna de la Dinamo Kiev, care a sutat in piciorul lui Srna pozitionat pe linia portii, dupa ce slalomase spectaculos in dribling printre doi adversari.

Sahtior a replicat in minutul 23 prin Gladkyi cu o ratare din sase metri, dupa care la cealalta poarta, in minutul 39, Stepanenko l-a scapat din marcat pe Neustadter si acesta a reluat cu capul in bratele lui Pyatov.

Anterior acestei faze cei de la Sahtior au irosit o buna sansa prin Kovalenko in urma unui contraatac patru contra trei. Sutul atacantului ucrainean a trecut putin pe langa poarta.

Minutul 67 a adus si cea mai controversata faza a meciului. Matip a trimis in poarta dupa un duel cu Gladkyi, golul fiind anulat pentru un presupus fault in atac. O astfel de faza ar fi trecut neobservata intr-un campionat precum Bundesliga sau Premier League.

Pyatov a avut o interventie providentiala in minutul 73 la sutul lui Belhanda din afara careului de 16 metri. O minge care se ducea la vinclu.

Echipa lui Mircea Lucescu a scapat cu fata curata la o lovitura libera indirecta din interiorul careului mic, faza la care s-a ajuns dupa o pasa inapoi trimisa de Kucher la propriul portar.

Dubla ocazie pentru Sahtior in minutul 79, de fiecare portarul si capitanul lui Schalke, Fahrmann, avand ultimul cuvant. Mai intai la reluarea cu capul a lui Stepanenko si apoi la sutul lui Gladkyi.

Kucher avea sa primeasca al doilea galben si sa fie eliminat cu patru minute inaintea finalului.



Mircea Lucescu salvat de o eroare de arbitraj in meciul cu Schalke