Europa League

Mircea Lucescu face un pas important spre sferturi in Liga Europa

Sahtior Donetk, echipa pregatita de Mircea Lucescu, a invins-o joi seara pe Anderlecht Bruxelles, cu 3-1, intr-un meci disputat pe teren propriu la Lvov in prima mansa a optimilor de finala in Liga Europa.

Inceput exploziv de partida cu trei ocazii in primele opt minute, doua de partea gazdelor si una in contul oaspetilor. Cea mai mare dintre acestea a fost ratata de Facundo Ferreyra, unul dintre brazilienii lui Mircea Lucescu. Praet si Okaka au ratat pentru Anderlecht la aceeasi faza sutand in blocajul aparatorilor de la Shatior.

Echipa lui Mircea Lucescu a continuat sa atace furibund si a lovit decisiv de doua ori intr-un interval de doar trei minute. Mai intai Taison a punctat cu un sut la coltul lung la o faza creata de Stepanenko, pentru ca mai apoi Kucher sa reia decisiv cu capul din sase metri in urma unui corner.

Sahtior a trecut pe langa 3-0 in minutul 28 la reluara lui Facundo Ferreyra scosa de portarul Proto.

Cu doua minute inaintea pauzei cei de la Sahtior au avut un sut in bara prin Eduardo la capatul unei patrunderi a acestuia pe partea stanga.

Anderlecht a fost echipa mai prezenta in joc in partea secunda si repriza debuta cu o mare ocazie la poarta lui Pyatov. Portarul ucrainean a respins in extremis cu o mana sutul lui Defour din 16 metri.

Praet a sutat putin peste poarta in minutul 66, iar dupa doar doua minute echipa belgiana reducea din diferenta prin Acheampong. Acesta a reluat cu capul de langa capitanul gazdelor Srna.

Chiar daca nu au mai avut viteza din prima repriza, jucatorii lui Mircea Lucescu au continuat sa atace si Bernard nu a gasit cadrul portii cu un sut din marginea careului in minutul 72.

Peste sapte minute tabela s-a modificat din nou in dreptul gazdelor in urma unei faze fixe. Centrare din corner si Eduardo pune capul decisiv pentru 3-1.

Putea fi chiar un avantaj mai mare pentru Sahtior, dar Proto s-a opus in minutul 82 la sutul lui Srna din lovitura libera.

Anderlecht a marcat in minutul 87, dar fundasul Mbodji s-a folosit de mana si golul a fost invalidat iar acesta avertizat cu galben.

Alte rezultate din optimile Ligii Europa:

Borussia Dortmund - Tottenham 3-0

FC Basel - Sevilla 0-0

Fenerbahce - Braga 1-0

Liverpool - Manchester United 2-0

Athletic Bilbao - Valencia 1-0

Sparta Praga - Lazio 1-1

Villarreal - Leverkusen 2-0



Mircea Lucescu face un pas important spre sferturi in Liga Europa