Europa League

Tragerea la sorti a grupelor Europa League. Pandurii in grupa cu Fiorentina, Dnepr si Pacos de Ferreira

Pandurii Tg.Jiu, singura echipa romaneasca ramasa in Europa League, si-a cunoscut, vineri de la ora 14:00 LIVE TEXT pe Onlinesport.ro, adversarele din faza grupelor. Gorjenii nu au avut noroc si vor intalni adversare de calibru precum Fiorentina, Dnepr Dnepropetrovsk si Pacos de Ferreira, echipa care a jucat in playoff-ul Champions League. Vedeti mai jos componenta celor 12 grupe din Europa League.

GRUPA A: Valencia, Swansea, Kuban Krasnodar, St.Gallen.

GRUPA B: PSV Eindhoven, Dinamo Zagreb, Cernomoret Odessa, Ludogoret Razgrad.

GRUPA C: Standard Liege, Salzburg, Elfsborg, Esbjerg.

GRUPA D: Rubin Kazan, Wigan, Maribor, Zulte Waregem.

GRUPA E: Fiorentina, Dnepr, Pacos de Ferreira, Pandurii.

GRUPA F: Bordeaux, APOEL Nicosia, Eintracht Frankfurt, Maccabi Tel-Aviv.

GRUPA G: Dynamo Kiev, Genk, Rapid Viena, FC Thun.

GRUPA H: Sevilla, Freiburg, Estoril Praia, Slovan Liberec.

GRUPA I: Olympique Lyon, Betis, Vitoria Guimaraes, Rijeka.

GRUPA J: Lazio, Trabzonspor, Legia Varsovia, Apollon Limassol.

GRUPA K: Tottenham, Anji, Sheriff Tiraspol, Tromso.

GRUPA L: AZ, PAOK Salonic, Maccabi Haifa, Sahtior Karagandy.

14:10 Ambasadorul finalei Europa League din 2014 este Ciro Ferrara, fostul mare fundas dreapta din echipa lui Juventus (anii 90). Finala va avea loc pe Juventus Stadium la 18 mai 2014.

14:07 Nelipsitul secretar general UEFA, Gianni Infantino, intra in scena pentru a asista tragerea la sorti.

14:05 Portughezul Ricardo Carvalho este invitat in scena pentru a extrage echipele din prima urna valorica.

14:02 Bun gasit la tragerea la sorti pentru grupele Europa League. Acelasi Forum Grimaldi din Monte-Carlo gazduieste tragerea la sorti.

Sapte echipe isi vor incepe parcursul direct din faza grupelor, alte noua provin din playoff-ul Champions League, iar 30 de echipe au obtinut deja dreptul de a continua competitia in urma playoff-ului Europa League.

A 47-a echipa a fost decisa tot vineri in urma unui trageri la sorti inedite la care au participat toate echipele eliminate in faza playoff. UEFA a luat aceasta decizie pentru a acoperi locul lasat vacant in urma eliminarii din competitie a echipei turce Fenerbahce Istanbul. Tragerea la sorti a avut loc la sediul UEFA cu incepere de la ora 10:00, iar printre echipele introduse in urna norocului s-au aflat Petrolul si Astra. Vedeti aici echipa extrasa sa joace in locul turcilor.

Al 48-lea loc a fost decis intre AZ Alkmaar si Atromitos, meciul celor doua echipe fiind intrerupt in minutul 59 cand AZ conducea cu 3-2 la general din cauza unor probleme de securitate la arena olandeza. In conformitate cu regulamentul de competitii al UEFA, articolele 11.04 si 11.05, meciul a fost reluat, vineri de la ora 12:00, de unde a fost abandonat, adica de la scorul de 1-0 pentru Atromitos. S-a terminat 2-0 pentru Atromitos, dar chiar si asa AZ merge in grupe cu 3-3 la general gratie celor trei goluri marcate in deplasare.

Dupa ce tabloul de 48 de echipe a fost completat, UEFA a procedat la impartirea echipelor in patru urne valorice pentru realizarea tragerii la sorti pentru componenta celor 12 grupe.

Componenta celor patru urne:

Urna 1: OLympique Lyon, Tottenham Hotspur, Dynamo Kiev, PSV Eindhoven, Bordeaux, Rubin Kazan, Sevilla, Standard Liege, Fiorentina, Lazio Roma, AZ Alkmaar.

Urna 2: Tromso, PAOK Salonic, Salzburg, Genk, Dinamo Zagreb, Dnpro Dnepropetrovsk, Trabzonspor, Anji Mahachkala, Betis Sevilla, Wigan Athletic, Swansea, Freiburg.

Urna 3: Eintracht Frankfurt, Vitoria Guimaraes, Legia Varsovia, Maccabi Haifa, Rapid Viena, Pacos de Ferreira, Estoril Praia, Sheriff Tiraspol, Cernomoret Odessa, NK Maribor, Kuban Krasnodar, IF Elfsborg.

Urna 4: Maccabi Tel-Aviv, Slovan Liberec, FC Thun, Zulte Waregem, Saint Gallen, Apollon Limasol, Esbjerg, NK Rijeka, Pandurii, Ludogorets Razgrad, Sahtior Karagandy, APOEL Nicosia.



Tragerea la sorti a grupelor Europa League. Pandurii in grupa cu Fiorentina, Dnepr si Pacos de Ferreira