Europa League

FCSB revine spectaculos si castiga cu Lugano

Sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial

Dupa o prima repriza catastrofala in care a primit un gol dintr-o eroare in propria jumatate si a pierdut numeroase baloane, FCSB a revenit spectaculos si a castigat meciul cu FC Lugano din deplasare prin reusitele lui Budescu si Morais. Intrarea lui Man din minutul 46 a dinamizat ofensiva stelista, iar echipa lui Nicolae Dica a controlat autoritar jocul in fata unei echipe limitate dar extrem de bataioasa. Meciul a fost live text in aceasta pagina.

Cu acest 2-1 obtinut in deplasare FCSB ajunge la sase puncte din tot atatea posibile si consolideaza primul loc intr-o grupa din care mai fac parte Viktoria Plzen si Hapoel Beer Sheva.

In meciul de la Plzen echipa ceha s-a impus cu 2-1, acumuland primele puncte in aceasta grupa.

Prima ocazie a meciului a apartinut gazdelor si a venit in urma unei lovituri de la colt obtinuta norocos de Lugano dupa o minge gresita trimisa de Gnohere spre propriul teren. Mingea centrata din corner a fost reluata cu capul pe langa poarta de Crnigoj in minutul 5.

Sansa si pentru FCSB in minutul 11 la centrarea lui Budescu din lovitura libera in careu, de unde Balasa a reluat pe langa poarta, dupa care acesta a avut nevoie de ingrijiri medicale dupa o aterizare nefericita pe gheata unui adversar.

Inceputul nesigur al Stelei a fost speculat de Lugano, echipa elvetiana deschizand scorul in minutul 13 prin decarul Bottani. Acesta a scapat pe zona centrala si l-a invins pe Nita cu un sut sub bara, dupa ce Pintilii pierduse mingea in propria jumatate de teren.

FCSB a incercat sa replice imediat si Tanase obtinea in minutul 15 o lovitura libera promitatoare la o patrundere pe zona centrala. Budescu a executat si mingea s-a dus mult peste poarta.

Stelistii s-au intrecut in erori si in minutul 22 au scapat ca prin minune de gol la un contraatac al gazdelor pornit de la un balon pierdut in atac de Budescu. Un minut mai devreme Balasa gresise o pasa simpla de trei metri spre Tanase in flancul stang.

In minutul 25 am notat primul sut spre poarta din actiune al stelistilor la executia indrazneata a lui Budescu, dupa ce anterior tot el incercase lansarea lui Gnohere.

Prima ocazie a Stelei a venit in minutul 36 dupa o faza prelungita de atac incheiata cu sutul destul de moale trimis de Popescu din 10-11 metri. Da Costa n-a avut nicio problema in a bloca balonul.

Doua minute mai tarziu mingea centrata de Benzar ii sare din picior in mana lui Ledesma. Stelistii au solicitat penalty, insa arbitrul ucrainean a facut semn ca nu e nimic.

Budescu si Morais intorc rezultatul dupa pauza

Cu Man in locul lui Popescu din minutul 46, FCSB a controlat jocul in debutul reprizei si a ratat doua ocazii prin Gnohere. Sanse care au prefatat golul egalizator reusit de Budescu in minutul 58 la o minge ajunsa si intoarsa in extremis de Man in sase metri. Sut senzational prin de Budescu la vinclu din coltul careului mic.

Jocul s-a incins dupa reusita Stelei si cei de la Lugano au trecut aproape de gol in minutul 61 prin acelasi decar Bottani. Ramas in pozitie de finalizare dupa o pirueta de efect pe langa Balasa, decarul lui Lugano a fost blocat in extremis de un Nita iesit la 10-11 metri din poarta.

Gol senzational reusit de FCSB dupa o faza colectiva de toata frumusetea in minutul 64. Totul a pornit de la devierea lui Man care i-a facut sah mat pe elvetieni in flancul lor stang. Benzar a patruns si a centrat ideal la intalnire pentru reluarea decisiva a lui Morais pe coltul scurt.

Caseta tehnica

Lugano: Da Costa - Mihajlovic, Sulmoni, Golemic, Daprelà - Sabbatini, Ledesma, Mariani (Culina '75) - Crnigoj (Bnou-Marzouk '75), Gerndt, Bottani (Milosavljevic '71). Antrenor: Pierluigi Tami

FCSB: Niţă - Benzar, Planic, Bălaşa, J. Morais - Pintilii, Popescu (Man '46) - Teixeira, Budescu (Filip '81), Tănase - Gnohere (Coman '66). Antrenor: Nicolae Dică.

Cartonaşe galbene: Daprela '15, Mihajlovic '85, Marzouk '90+1 / Pintilii '52

Partida a fost arbitrată de ucraineanul Serghei Boiko.



FCSB revine spectaculos si castiga cu Lugano